A második legnagyobb brit város lakosságának majdnem fele migráns hátterű

Birmingham muszlimok
People looks toward the stage as a Muslim cleric addresses the crowd in Summerfield Park in Winson Green, Birmingham during a prayer service on 18 August 2011 for three men who were killed in last weeks riots. Thousands of mourners rallied in Britain's second city Birmingham for the Muslim funeral prayers of the three "martyrs" who were run down by a car while defending their community from looters. Haroon Jahan, 21, and brothers Shazad Ali 30, and Abdul Musavir 31, were hit and killed by a car as they stood guard outside shops at the height of the riots. So far, four men have been charged in connection with the deaths. AFP PHOTO/LEON NEAL / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Nagyjából 190 ország bevándorlói lakják már Birminghamet, aminek a következménye az, hogy a brit lakosok nemsokára kisebbségbe szorulhatnak a városban. Közel 50 ezren a városban élő migránsok közül még angolul sem beszélnek. 
Vágólapra másolva!

Birmingham annyira sokszínű, hogy már 190 országból vándoroltak be a városba külföldiek, köszönhetően nagyrészt a munkáspárti városvezetésnek, amely a város „kohéziós" stratégiájáért felel – írja a 888.hu a helyi sajtó információra hivatkozva.

Muszlim ünnep Birminghamben. A kép illusztráció Forrás: AFP/Leon Neal

Ez a stratégia pedig annyira „jól" sikerült, hogy nemsokára a korábbi többség kerülhet kisebbségbe.

Ezt bizonyítja az is, hogy már

a 2011-es népszámlálás során is a helybéliek 42,1 százaléka nem fehér bőrű britként hivatkozott magára.

A britek aránya mindössze 53,1%.

A tendencia azóta sem javult, hiszen a népszámlálás óta már megfigyelhető egy 12 százalékos növekedés a külföldiek arányában, és ha ez így folytatódik, akkor 2021-re a város 1,2 millió lakosának fele külföldön született lesz.

A 18 éven aluliaknál ez már érvényesült is:

60 százalékuk vallotta magát "nem fehér bőrűnek".

A muszlim lakosság aránya 21,8%, a szikh 3%, míg a hindu 2,1%.

A keresztények aránya már csak 46,1%.

És hogy mik a következményei ennek?

Elsősorban a szegregáció:

a bevándorlók lakta negyedekben óriási mértékű az elszegényedés és a munkanélküliség.

Birmingham mutatói az országos átlagnál is alacsonyabbak: a munkavállalásra jogosult felnőttek 65 százaléka dolgozik, szemben az országos 74 százalékkal.

Ezen pedig nem sokat segít az, hogy