A Nyugat hanyatlása: Brit rendőrök az ISIS jelét mutatták

Vágólapra másolva!
Annak a terrorszervezetnek a jelét, amelyik Európában számos terrorcselekményt követett el. Nem ez az első eset, a Daily Mail már 2016-ban cikkezett a jelenségről. Tökéletes pillanatkép Nyugat-Európa szellemi állapotáról.
Vágólapra másolva!

Egy Twitter-bejegyzésen az látható, hogy három brit rendőr egy feltehetően muszlim férfi társaságában mosolyogva az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelét mutatja. Az ISIS Európa-szerte több terrorcselekményt követett el, többek között a tudatosan a tinédzserek ellen irányuló, 22 ember halálával végződő 2017-es manchesteri terrortámadást is.

Az iraki Moszul városának elfoglalásával az ISIS ámokfutása állandó téma lett a nemzetközi médiában, gyakran találkozhatunk olyan videókkal és képekkel, amelyeken az ISIS terroristái jobb kezüket a magasba emelik, mutatóujjukkal pedig mintha az ég felé mutatnának. Ez a fajta „üdvözlési” gesztus mára önálló és félelemkeltő szimbólummá nőtte ki magát a szélsőséges iszlamista csoportok körében.

Amikor a militánsok a jobb kezük mutatóujját kinyújtják, akkor lényegében az Egységre (tawḥid) utalnak, ami azt jelenti, „nincs más Isten, csak Allah, és Mohamed az ő prófétája”.

A dolog azért is félelmetes, mert a szimbólum rekordsebességgel terjed a világon, amibe erőteljesen besegít az internet.

Ennek egyik állomása volt a brit rendőrök módfelett ízléstelen húzása, ami tökéletes pillanatképet ad a Nyugat demenciájáról. A folyamat közel sem most kezdődött el, a Daily Mail egy 2016-os cikkében arról számolt be, hogy a bedfordshire-i rendőrség törölt Islamophobia Awareness Monthszal kapcsolatos Twitter-bejegyzéseket, miután a közösségi oldal felhasználói felhívták a figyelmüket, hogy a logójuk ugyanaz, mint az Iszlám Állam jele.