Biobombát akart építeni egy migráns Németországban

crime police Horizontal Police officers, including special forces wearing protective suits and gas masks stand in an ambulance next to a building on late June 12, 2018 in Cologne, where German police have arrested a Tunisian man after discovering "toxic s
Vegyvédelmi ruhába öltözött rendőrök kutatták át a férfi lakását
Vágólapra másolva!
Németország történelmében egyedülálló támadásra készült egy tunéziai férfi, aki biobombát akart készíteni. A férfit még saját hazájában is radikális iszlamistaként tartják számon. A német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője szerint még mindig magas a terrortámadás veszélye.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, múlt héten hétfőn a német hatóságok elfogtak egy tunéziai férfit, aki terrortámadásra készült.

Most kiderült az is,

hogy Szief Alláh H. egy biobombát akart építeni.

Ezt Holger Münch, a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője mondta el egy rádióinterjúban.

A Kölner Stadt-Anzeiger című lap értesülése szerint Szief Alláh H.

az Iszlám Állam szimpatizánsa, hazájában is radikális iszlamistaként tartották számon.

Mint ismert, a hatóságok a férfi lakásában jelentős mennyiségű ricinusmagot találtak és eszközöket, amelyekkel a növénymagokból ki lehet vonni a biológiai fegyverek hagyományos hatóanyagként számon tartott fehérjét.

Vegyvédelmi ruhába öltözött rendőrök kutatták át a férfi lakását Forrás: AFP/David Young

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 29 éves férfi hol és mikor akart merényletet végrehajtani, de az biztosnak tűnik, hogy biobomba-támadásra készült.

Ez egyedülálló a terrorizmus németországi történetében.

A vezető elmondta, hogy a gyanúsított elfogása jó példa a biztonsági szervek országos és nemzetközi együttműködésére. A tunéziai férfira néhány hónapja figyeltek fel külföldről kapott információk révén, amelyek a többi között az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez fűződő viszonyára vonatkoztak.

Münch szerint változatlanul magas a terrortámadás veszélye Németországban.

A többi között elmondta, hogy tovább emelkedik a terrorcselekmény elkövetésére hajlandó, közveszélyes személyek száma, jelenleg 770 ilyen embert tartanak nyilván.