Megérkezett Spanyolországba a migránscsempész Soros-hajó - videó!

Valencia, 2018. június 17. Az olasz parti őrség Dattilo hajójával illegális bevándorlók érkeznek a spanyolországi Valencia kikötőjébe 2018. június 17-én. A Datillo az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű nem kormányzati szervezetek által fenntartott Aquarius hajóval futott be a kikötőbe, amely 629 migránst vett a fedélzetére Líbia partjai előtt, hogy Olaszországba szállítsa őket. Az olasz, majd a máltai hatóságok is lezárták előtte kikötőiket, a spanyol kormány viszont hajlandó volt beengedni a hajót. Biztonsági okokból a többi migránst a Datillo és egy másik olasz hajó szállította Valenciába. (MTI/AP/Alberto Saiz)
Vágólapra másolva!
Megérkezett a spanyolországi Valenciába a két sorosista álcivil szervezet, a SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) által fenntartott Aquarius nevű, migránscsempész hajó.
Vágólapra másolva!

Az Aquarius 106 fekete-afrikai származású migránssal a fedélzetén kötött ki Valenciába.

Az Aquarius Valencia kikötőjében Forrás: AFP/Pau Barrena

Eredetileg

a Soros György által kitartott emberkereskedők 629 migránssal indultak el,

de miután sem Málta, sem Olaszország nem engedélyezte nekik a kikötést, az utóbbiak vállalták, hogy segítenek a migránsokat Spanyolországba szállítani.

Így az olasz parti őrség Dattilo nevű hajója 274, míg az Orione 250 migránssal a fedélzetén futott be Valenciába. Azért segítettek az olasz hajók a szállításban, hogy biztonságosabb legyen a körülbelül 1500 kilométeres út Szicíliától Valenciáig. A migránsokkal az Aquarius sem Máltán, sem Olaszországban nem köthetett ki.

A migránsok leszállnak a Dattiloról Forrás: MTI/AP/Alberto Saiz

A migránsokat Valenciában nem fogadták „Refugees Welcome" feliratú táblákkal, ami alapján úgy tűnik, hogy

a Soros-féle migránspárti propaganda nem hatott a helyiekre.

Az Aquarius befogadása csupán az erősen bevándorláspárti,

Pedro Sánchez vezette madridi szocialista kormány és a szélsőbaloldali valenciai polgármester, Joan Ribó álláspontját tükrözi.

A helyi lakosok nem is jelentek meg a kikötőben, noha az esemény hatalmas visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban, aminek a riporterei és újságírói elözönlötték Valenciát.