Újabb francia terrortámadás: Allah Akbart üvöltött egy nő a bevásárlóközpontban, és torkon szúrt egy vevőt és a pénztárosnőt

Vágólapra másolva!
Vasárnap kora délután az AFP információi szerint ismét terrortámadás volt Franciaországban. Egy nő Toulontól nem messze, egy bevásárlóközpontban Allah Akbart üvöltött, majd torkon szúrt egy vevőt, majd megszúrta a pénztárosnőt is. Mindkét áldozatát kórházba vitték, a torkon szúrt vásárló nagyon súlyos állapotban van.
Vágólapra másolva!

A nőt elfogták. Bernard Marchal megyei ügyész próbálta gyorsan megnyugtatni a közvéleményt, szerinte voltaképpen egy pszichopatáról van szó, igaz, azt is elismerte, hogy ez messze nem zárja ki, hogy egy radikalizálódott muszlim az asszony. Sőt, vizsgálják, hogy kapcsolatban áll-e az Iszlám Állammal.

LEGÚJABB:

A francia hírtelevíziók legutóbbi információi szerint nem kora délután, hanem korábban, fél tizenegykor történt a terrortámadás. A nő fekete ruhát és muszlim fejkendőt viselt, 24 éves, francia állampolgár és a titkosszolgálat nem tartotta nyilván radikalizálódott muszlimként. Ugyanakkor köztörvényes bűnöző volt, már volt börtönben. (ahogy gyakran megtörténik Franciaországban és amiről a Le Figaro szinte hetente ír: sok bűnöző éppen a börtönökben radikalizálódik). A megszúrt pénztárosnő egyébként a szeme környékén sérült meg.