Elfogták Sanyit, a magyar zarándokra támadó medvét

Vágólapra másolva!
A Szent Anna-tó környékén élő medvét altatólövedékkel kábították el, majd a zernyesti rezervátumba szállították. A száz kilogrammos medve áthelyezését a héten hagyta jóvá a környezetvédelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Sanyi, a kétéves medve egy hét alatt négyszer is emberre támadt. Legutóbb egy magyar zarándokra támadt rá, aki a pünkösdszombati csíksomlyói búcsúra érkezett. A medve hátulról harapta meg a nő combját, akinek a kezében élelemmel teli szatyor volt. A zarándokot kórházba szállították, ahol bevarrták a sebeit.

A medve pénteken is ráijesztett egy négytagú csoportra – írja a Székelyhon.

„A kilövéséről szó sem lehetett, hiszen nem a medve a hibás azért, hogy ebbe a helyzetbe került. Nem lakott területről van szó, ahová bemerészkedett a vadállat, hanem éppen ellenkezőleg: itt az ember hatolt be a medve természetes élőhelyére. Az persze ennek ellenére nem elfogadott, hogy emberekre támadjon, ezért is hoztuk meg a döntést az áthelyezéséről" – mondta a portálnak Szép Róbert, a Romániai Országos Környezetőrség főbiztosa.

A medvét altatólövedékkel kábították el.

A találat után Sanyi körülbelül 50 métert szaladt az erdő felé, majd összeesett.

Szakemberek 10 perccel később közelítették meg, majd megvizsgálták, és egyedi azonosítóval látták el a medvét.

Ezután négyen emelték meg, és egy speciális ráccsal ellátott furgonba helyezték, majd elszállították a zernyesti medverezervátumba.