Charlotte hercegnőnek és bátyjának fontos feladata lesz az esküvőn

2018.05.16. 13:42

Fontos szerepet kapnak Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegné gyermekei nagybátyjuk, Harry herceg szombati esküvőjén.

Az idén 34 éves Harry herceg és a 37 éves Meghan Markle amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota szerdán bejelentette, hogy Vilmos és Katalin középső gyermeke, a hároméves

Charlotte hercegnő lesz a koszorúslány,

bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó page boy, vagyis az esküvői apród tisztségét töltheti be a Szent György kápolnában.

György herceg már Pippa Middleton esküvőjé is esküvői apród voltForrás: AFP/Justin Tallis

A szombati ceremónián a gyerekekre osztott feladat nem lesz ismeretlen számukra, hiszen mindketten ugyanilyen "beosztásban" vettek részt Katalin hercegné húga, Pippa Middleton tavalyi esküvőjén.

Pippa Middleton esküvőjén is Charlotte volt az egyik koszorúslányForrás: AFP/Kirsty Wigglesworth
Pippa Middleton csaknem pontosan egy évvel Harry szombati menyegzője előtt, tavaly május 20-án esküdött örök hűséget James Matthewsnak, aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként.

A Kensington-palota szerdai bejelentése szerint Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén Charlotte hercegnővel és György herceggel együtt összesen hat koszorúslány és négy fiúapród vesz részt, többségük a vőlegény vagy a menyasszony keresztgyermeke.

Még nem tudni, ki kíséri Meghant az oltárhoz

Továbbra is bizonytalan azonban, hogy Meghan Markle édesapja jelen lesz-e a windsori menyegzőn. Az eredeti hivatalos program alapján a 73 éves Thomas Markle kísérte volna az oltárhoz leányát, ám a hét első felében rövid idő alatt háromszor láttak napvilágot egymásnak teljesen ellentmondó értesülések erről.

Meghan Markle apja, Thomas Markle. Még nem tudni, hogy ő kíséri-e lányát az oltárhozForrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Rachpoot/Mega

Hétfőn a brit sajtóban olyan beszámolók jelentek meg, hogy Thomas Markle nem utazik Nagy-Britanniába, miután kiderült, hogy az utóbbi hetekben róla megjelent

"lesipuskás" fotókat valójában ő rendelte és rendezte meg.

Állítólag ezt azért tette, hogy a róla közölt korábbi, nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek jó színben tüntetik fel őt.

Az ilyesmit a brit királyi udvarban nagyon rossz néven veszik, különös tekintettel arra, hogy Vilmos és Harry édesanyját, Diana hercegnőt - aki 1997-ben,Párizsban autószerencsétlenség áldozata lett - szó szerint élete utolsó pillanatáig lesipuskás fotósok üldözték.

Az ügyet csak még kínosabbá teszi, hogy a Kensington-palota nemrégiben külön közleményben kérte a sajtófotós szakmát a Mexikóban élő Thomas Markle magánéletének tiszteletben tartására.

Miután mindez nyilvánosságra került,

Thomas Markle bejelentette, hogy nem kíván részt venni az esküvőn,

mivel nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a királyi családot. A férfi néhány órával később azt közölte a hollywoodi celebvilág központi pletykahonlapjával, a TMZ-vel, hogy mégis elutazik az esküvőre, ám újabb pár óra múlva bejelentette, hogy nem tud részt venni a ceremónián, mivel koszorúér-elzáródás miatt szívműtétnek kell alávetnie magát.

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland azonban - aki 1988-ban elvált Thomas Markle-tól - bizonyosan jelen lesz, mivel szerdai brit médiabeszámolók szerint elindult Los Angeles-i otthonából Londonba. A brit sajtó azt valószínűsíti, hogy ha a menyasszony édesapja valóban távol marad, akkor Meghan Markle a mama oldalán járul az oltárhoz.