Charlotte hercegnőnek és bátyjának fontos feladata lesz az esküvőn

royals TOPSHOTS Horizontal, Katalin hercegné és Sarolta hercegnő Pippa esküvőjén
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge (L) speaks to her daughter Britain's princess Charlotte, a bridesmaid, following the wedding of her sister Pippa Middleton to James Matthews at St Mark's Church in Englefield, west of London, on May 20, 2017. After turning heads at her sister Kate's wedding to Prince William, Pippa Middleton graduated from bridesmaid to bride on Saturday at a star-studded wedding in an English country church. The 33-year-old married financier James Matthews, 41, at a ceremony attended by the royal couple and tennis star Roger Federer, wearing a couture dress by British designer Giles Deacon. / AFP PHOTO / POOL / KIRSTY WIGGLESWORTH
Vágólapra másolva!
Fontos szerepet kapnak Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegné gyermekei nagybátyjuk, Harry herceg szombati esküvőjén.
Vágólapra másolva!

Az idén 34 éves Harry herceg és a 37 éves Meghan Markle amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota szerdán bejelentette, hogy Vilmos és Katalin középső gyermeke, a hároméves

Charlotte hercegnő lesz a koszorúslány,

bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó page boy, vagyis az esküvői apród tisztségét töltheti be a Szent György kápolnában.

György herceg már Pippa Middleton esküvőjé is esküvői apród volt Forrás: AFP/Justin Tallis

A szombati ceremónián a gyerekekre osztott feladat nem lesz ismeretlen számukra, hiszen mindketten ugyanilyen "beosztásban" vettek részt Katalin hercegné húga, Pippa Middleton tavalyi esküvőjén.

Pippa Middleton esküvőjén is Charlotte volt az egyik koszorúslány Forrás: AFP/Kirsty Wigglesworth

Pippa Middleton csaknem pontosan egy évvel Harry szombati menyegzője előtt, tavaly május 20-án esküdött örök hűséget James Matthewsnak, aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként.

A Kensington-palota szerdai bejelentése szerint Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén Charlotte hercegnővel és György herceggel együtt összesen

hat koszorúslány és négy fiúapród vesz részt,

többségük a vőlegény vagy a menyasszony keresztgyermeke.

Még nem tudni, ki kíséri Meghant az oltárhoz

Továbbra is bizonytalan azonban, hogy Meghan Markle édesapja jelen lesz-e a windsori menyegzőn. Az eredeti hivatalos program alapján

a 73 éves Thomas Markle kísérte volna az oltárhoz leányát,

ám a hét első felében rövid idő alatt háromszor láttak napvilágot egymásnak teljesen ellentmondó értesülések erről.

Meghan Markle apja, Thomas Markle. Még nem tudni, hogy ő kíséri-e lányát az oltárhoz Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Rachpoot/Mega

Hétfőn a brit sajtóban olyan beszámolók jelentek meg, hogy Thomas Markle nem utazik Nagy-Britanniába, miután kiderült, hogy az utóbbi hetekben róla megjelent

"lesipuskás" fotókat valójában ő rendelte és rendezte meg.

Állítólag ezt azért tette, hogy a róla közölt korábbi, nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek jó színben tüntetik fel őt.

Az ilyesmit a brit királyi udvarban nagyon rossz néven veszik, különös tekintettel arra, hogy Vilmos és Harry édesanyját, Diana hercegnőt - aki 1997-ben,Párizsban autószerencsétlenség áldozata lett - szó szerint élete utolsó pillanatáig lesipuskás fotósok üldözték.

Az ügyet csak még kínosabbá teszi, hogy a Kensington-palota nemrégiben külön közleményben kérte a sajtófotós szakmát a Mexikóban élő Thomas Markle magánéletének tiszteletben tartására.

Miután mindez nyilvánosságra került,

Thomas Markle bejelentette, hogy nem kíván részt venni az esküvőn,

mivel nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a királyi családot. A férfi néhány órával később azt közölte a hollywoodi celebvilág központi pletykahonlapjával, a TMZ-vel, hogy mégis elutazik az esküvőre, ám újabb pár óra múlva bejelentette, hogy nem tud részt venni a ceremónián, mivel

koszorúér-elzáródás miatt szívműtétnek kell alávetnie magát.

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland azonban - aki 1988-ban elvált Thomas Markle-tól - bizonyosan jelen lesz, mivel szerdai brit médiabeszámolók szerint elindult Los Angeles-i otthonából Londonba. A brit sajtó azt valószínűsíti, hogy ha a menyasszony édesapja valóban távol marad, akkor Meghan Markle a mama oldalán járul az oltárhoz.