A Fehér Ház szóvivője szerint Macron hazudott

Emmanuel Macron, francia elnök
TUNIS, TUNISIA - FEBRUARY 01: President of France Emmanuel Macron holds a press conference before leaving the country at the Tunis-Carthage International Airport in Tunis, Tunisia on February 01, 2018. Yassine Gaidi / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház szóvivője cáfolta Emmanuel Macron francia államfőt, aki egy vasárnapi televíziós interjújában azt állította: meggyőzte Donald Trump elnököt arról, hogy az Egyesült Államok ne vonuljon ki Szíriából.
Vágólapra másolva!

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: nem változott az amerikai kormányzat álláspontja a szíriai szerepvállalásról.

- jelentette ki a szóvivő.

Emmanuel Macron, francia államfő Forrás: AFP/Anadolu Agency/Yassine Gaidi

Washington korábban többször is hangsúlyozta, hogy

szíriai jelenléte csupán addig indokolt, amíg nem sikerül legyőzni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szír földön harcoló egységeit.

A múlt héten szombatra virradóra -

az Egyesült Királysággal és Franciaországgal közösen - végrehajtott légicsapás egyszeri volt,

és célja a kelet-gútai térségben lévő Dúma városában április 7-én elkövetett vegyifegyver-támadás megtorlása, elrettentés a további vegyifegyver-támadásoktól, illetve a szíriai vegyifegyver-készletek megsemmisítése volt - tudatta a washingtoni közlemény.

Az Egyesült Államok és szövetségesei a damaszkuszi kormányzatot tartják felelősnek a vegyifegyver-támadásért,

s mint a Fehér Ház szóvivője pénteken azt mondta: nagyon megbízható hírszerzési információk megerősítik, hogy az ideggázzal elkövetett támadásért Damaszkusz a felelős.