Megmutatjuk, hogyan lepik el Párizs belvárosát a migránsok - videó!

Vágólapra másolva!
Az Origo stábja a napokban Párizsban forgatott. A belváros egy olyan részén, ahol szörnyű a közbiztonság, ahol csak korlátozottan érvényesülnek a jogok. 
Vágólapra másolva!

Az Origo stábja a napokban Párizsban forgatott. A felvételek, amiket mutatunk, nem a külvárosban készültek. Nem. A tizennyolcadik kerületben. A belvárosban. Néhány lépésre a Montmartre-tól, minden turista kedvenc helyétől. Vagy ha párszáz métert a másik irányba megyünk, a világ kultúrarajongóinak oly kedves színházához érünk. A Theatre des Bouffes du Nord-hoz. Peter Brook színháza, Peter Brook-é, a még mindig aktív, 93 éves zsenié, Sztanyiszlavszkij után a század talán legnagyobb színházi újítójáé.

A tizennyolcadik kerület valóságos migránsnegyed. A migránsokkal nagyon megengedő, szocialista főpolgármesternő hivatalos álláspontja szerint is olyan része ez Párizsnak, ahol – finomkodó kifejezéssel – csak korlátozottan érvényesülnek a jogok. Nincs Franciaországban rosszabb közbiztonságú környék, mint ez, amit mutatunk.

Öt nappal azután forgattunk Franciaországban, hogy egy migráns meggyilkolt négy embert Carcassonne mellett, köztük rituálisan kivégzett egy csendőr-alezredest. És, miután az Origo stábja a múlt héten hazajött Párizsból, a rákövetkező nap, a forgatás helyszínén egy turistát a mobiltelefonjáért meggyilkolt három migráns. Este, háromnegyed tizenegykor, egy forgalmasabb utcán.