Újabb megdöbbentő felvételek Sorosról: így foglalja el egy ország gazdaságát

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők birtokába jutott újabb beszélgetésekből kiderül, hogyan használja fel Soros György az ukrajnai befolyását a saját üzleti céljai érdekében. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők korábban már bemutatta, hogyan avatkozott be Soros az ukrán belpolitikába, hogyan buktatott kormányt, majd ültetette a saját embereit a minisztériumokba, végül pedig úgy alakította a gazdasági folyamatokat, hogy azok a saját érdekeinek megfeleljenek.

Soros a saját embereit ültette az egyik legnagyobb ukrán cég, a Naftogaz vezetőségébe.

A privatizáció előtt álló vállalat döntéshozói többször is találkoztak az amerikai milliárdossal, hogy a magánosítás részleteiről egyeztessenek.

Soros György, magyar származású árfolyamspekuláns Forrás: AFP/Axel Schmidt

A milliárdos ukrajnai főembere, Jevhen Bisztrickij úgy fogalmazott:

- olvasható a Magyar Időkben.

A Naftogaz Ukrajna egyik legnagyobb állami kézben lévő cége, amely éppen privatizáció előtt áll. Korábban a tekintélyes Forbes magazin is arról írt, hogy a Naftogaz teljes vezetése Soros lobbizásának köszönhetően ülhetett a székébe.

Eközben Soros az NGO-kkal, amelyeket ő pénzel, igyekezett

lejáratni a cég vetélytársait.

Ehhez az általa támogatott Transparency International mellett a szintén általa pénzelt Antikorrupciós Cselekvési Központ nevű szervezetet is igénybe veszi. Ennek érdekében Soros NGO-i propagandaeszközökkel és a közösségi média segítségével támadják a magánkézben lévő, Burisma nevű vállalatot, többek között – mint szinte mindig, ha Sorosnak kell valami, vagy tönkre akar tenni valakit vagy valamit – korrupciós vádakkal - írta a Daily Caller.

A cég egyébként illene a milliárdos portfóliójába, hiszen már így is több befektetéssel rendelkezik az ukrán energetikai piacon. Bisztrickij végül azt is elmondta a magyar származású milliárdosról, hogy „ő nem annyira üzletember, inkább egyfajta árfolyamspekuláns".