Hét éve halott férfit talált egy betörő

Vágólapra másolva!
Az egykor nagy tiszteletben álló fizikus nyugdíjba vonulása után teljesen elszigetelten, magányosan élt. A volt szomszédjai szerint, akik azt hitték, hogy évek óta elköltözött, nem voltak hozzátartozói és látogatói, és velük sem tartotta a kapcsolatot. Az ajtaján bedobált postai küldeményekből kiderült, hogy az illető már 2011-ben, 68 éves korában meghalt.
Vágólapra másolva!

A velencei rendőrséget kedd este riasztották a szomszédok, hogy hosszú évek után valaki feltörte a szomszéd lakás bejárati ajtaját. Mivel az olasz rendőrök kiérkezéséig nem léptek be a lakásba, nehogy véletlenül a nyomokat eltüntessék, igencsak meglepődtek, amikor kiderült, hogy odabent az ágyon fekve megtalálták az 1943-as születésű férfi mumifikálódott holttestét. Helyi médiabeszámolók szerint a padlón több tucat 2011-ben postázott bontatlan levél hevert, így feltételezhetően már hét éve meghalt a férfi.

Mint kiderült, a nyugdíjas fizikatanárt az olasz hatóságok 2013-ban törölték is a központi nyilvántartásból, mivel éveken át semmilyen hivatalos megkeresésre nem reagált, és 2011 tavaszától egy fél éven át a nyugdíját sem tudták kézbesíteni.

A velencei rendőrség közleménye szerint a férfit soha nem körözték, azaz hivatalosan nem kerestették, mivel eltűnését korábban senki sem jelentette.

A rendőrség még annyit megerősített, hogy a lakásba pár napja „idegen behatolás” történt, de úgy tűnik, hogy az ismeretlen betörő nem tulajdonított el onnan semmit, valószínűleg pár másodperc után rémülten távozott a tetthelyről.

A közlemény szerint a mumifikálódott holttestet most igazságügyi orvosszakértői boncolásnak vetik alá, hogy biztosan meg tudják állapítani, hogy a volt fizikatanárról van szó.