Így gyilkolnak a nők

Judith Ann Neeley
WETUMPKA, ALABAMA - OCTOBER 19: Judith Ann Neeley is photographed October 19, 1984 at the Julia Tutwiler Prison for Women in WETUMPKA, ALABAMA. Judith Ann, along with her husband, Alvin Howard Neelley, Jr. was convicted of the kidnappings and torture murders of Lisa Ann Millican and Janice Chatman. Sentenced to death by the state of Alabama in 1983, Judy Neeley, the infamous 'Lady Sundown' killer, is the youngest American woman to receive the death penalty at trial. (Photo by Yvonne Hemsey/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nők a legtöbbször kisebb bűncselekményeket követnek el, mint a férfiak. A legtöbb női bűnöző lop vagy sikkaszt, és ritkán bánt másokat. De persze előfordul az is, hogy gyilkolnak. Ilyenkor viszont kegyetlenebbek tudnak lenni, mint a férfiak. Ezekből mutatunk most be néhányat.
Vágólapra másolva!

Az óceán feketeözvegye

Az ausztrál Patricia Byers biztosítási ügynökként dolgozott.

Ő az alvó férjét lőtte fejbe egy lefűrészelt csövű puskával.

A férfi azonban túlélte a támadást, Patricia pedig azt állította, hogy kalózok akarták megölni férjét. A bíróság azonban nem hitt neki, és 12 évre ítélte.

Ekkor kezdtek el foglalkozni azzal is, hogy a nő előző férje, Carl Gottgens hogyan tűnhetett el nyomtalanul.

Patricia azt mondta, hogy a férfi elhagyta őt egy thaiföldi nőért. A férfit keresték az ázsiai országban is, de sem élve, sem holtan nem került elő.

Patricia Byers végül tényleges életfogytiglanit kapott.

"A vudukirálynő"

Josephine Gray megszállottja volt a vudunak, és a fekete mágiájával az egész családját félelemben tartotta. A nő biztosítási csalásokból tartotta fenn magát. Az első férjét, Norman Stribblinget is foylamatosan félelemben tartotta.

Rávette szeretőjét, William Grayt, hogy ölje meg Stribblinget. Miután a férfi meggyilkolta a férjet, elvette Josephine-t feleségül.

A házasság azonban hamar megromlott, és William Gray ugyanúgy végezte, mint a nő korábbi férje. Clarence Goode, a nő új szeretője lelőtte William Grayt.

Rövid idő elteltével azonban Clarence Goode-ra is holtan találtak.

A nőre egy gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani. A csalásokat viszont igen. Le is tartóztatták, és 40 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A Kegyelmes asszony

Ilse Koch az SS tiszt, Karl Otto Koch felesége volt. Amikor a férfit kinevezték a buchenwaldi koncentrációs tábor vezetőjévé, Ilse is rengeteg hatalomhoz jutott. A nő a rabokon élte ki szadista hajlamait.

A terhes rabokra kutyákat uszított, arra kényszerítette a foglyokat, hogy egymással fajtalankodjanak, vagy éppen megostoroztatta azt, aki nem tetszett neki.

Méreginjekciókat adott be azoknak a raboknak, akiknek megtetszett a tetoválásuk. Azokat leszedette a holttestekről, és megtartotta.

Ilse Koch Forrás: AFP/Usis-Dite/Leemage

A halottakat másra is felhasználta:

a fejekből papírnehezéket, az emberi bőrből lámpaburát, vagy könyvborítót készítetett.

A raboknak „Kegyelmes asszony"-nak kellett szólítaniuk. Az ámokfutása akkor ért véget, amikor férjét áthelyezték Majdanekbe, a nő pedig egyedül maradt a buchenwaldi koncentrációs táborban.

Németország elfoglalása után életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték, de Ilse 60 évesen felakasztotta magát.

Lefolyótisztítót fecskendezett áldozatába, majd szakadékba lökte

A 15 éves Judith Ann beleszeretett a nála 14 évvel idősebb, nős Alvin Neelley-be, akivel megszöktek, és lopásokból éltek. A férfi feleségül vette a fiatal lányt. Judith ezután fegyverrel kirabolt egy nőt, amiért elkapták, és négy hónapra javítóintézetbe zárták.

Az őrök szerint a lány hideg és érzelemmentes volt, Judith pedig azt állította, hogy az intézetben megerőszakolták őt.

Judith Ann Neeley Forrás: Getty Images/Yvonne Hemsey

Amikor kiengedték, Judith és Alvin rálőtt a javítóintézet egyik dolgozójára, egy másik lakására pedig Molotov-koktélt dobtak.

Judith ezután újabb szörnyű dologra vette rá Alvint: 1982. szeptember 25-én elrabolták a 13 éves Lisa Ann Milicant. A lányt három napon át rendszeresen megerőszakolták és kínozták.

Azután Judith lefolyótisztítót injekciózott a lány ereibe, lelőtte, és egy szakadékba lökte.

Ezután felhívta a rendőrséget, és elhencegett a gyilkossággal. Majd pár nappal később elrabolták a 22 éves Janice Chatmant és a lány barátját, John Hancockot.

Judith a férfit meglőtte, a nőt pedig egy napig kínozták, és aztán lőtték le.

Végül a kegyetlen gyilkost John Hancock buktatta le, a férfi ugyanis túlélte a lövést. A rendőrök elkapták a párost, akik éppen a következő áldozatukat kínozták már. Alvint életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Judith halálbüntetést kapott. Az ítéletét később életfogytiglani börtönre csökkentették.

A jégkrémes gyilkos

A 38 éves Estibaliz Carranzát túl veszélyesnek tartották ahhoz, hogy női börtönben tartsák fogva, ezért a legkeményebb férfi raboknak fenntartott börtönbe szállították át tavaly.

A nő két férfit is meggyilkolt és feldarabolt, hogy aztán a jégkrémes boltja pincéjében elássa a maradványaikat.

A mexikói nő Németországban dolgozott bébiszitterként. Ott ismerkedett meg Holger Holzzal, akivel összeházasodtak, és Bécsbe költöztek. 2008-ban közvetlen közelről fejbe lőtte a számítógépe előtt dolgozó férjét.

Tettét később a bíróságon azzal magyarázta, hogy elváltak, de a férfi nem költözött ki a házból,

sőt, még lusta és erőszakos is volt.

Estibaliz Carranza Forrás: AFP/Dieter Nagl


Két évvel később újra gyilkolt: áldozata az új barátja, a jégkrémkereskedő Manfred Hinterberger volt. A férfi állítólag megcsalta Carranzát, és amikor a nő számon kérte, Hinterberger annyira részeg volt, hogy elájult a veszekedés közben. A nő vele is ugyanúgy végzett, mint korábbi férjével.

Carranza mindezek után manikűröshöz ment, hogy rendbe hozassa a körmeit.


A holttestek nem kerültek elő, Carranza pedig egy harmadik férfival élt együtt, amikor 2011 júniusában a jégkrémbolt alagsorában vízvezeték-szerelők rábukkantak a meggyilkolt férfiak csontjaira. A nő Olaszországba szökött, de végül elfogták, a bíróság pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a nőt 2012-ben. A büntetését az alsó-ausztriai Schwarzenau női börtönében kezdte meg, de a személyzet szerint túl veszélyes volt ott fogva tartani.

Ezekből a történetekből is kiderül, hogy azok a nők, akik meggyilkolnak valakit, nem szeretnek hozzáéri az áldozatukhoz.

- mondja a kriminálpszichológus, Bilkei Pál.

A szakember szerint ez azért van, mert gyengébbnek érzik magukat a nők, és ezért távolságot akarnak tartani az áldozataiktól.

„Nem akar semmiképpen sem közelebb menni hozzá. A bujkálás és az odafigyelés jellemzi őket"

- teszi hozzá a kriminálpszichológus.

Mivel a nők között kevesebb tolvaj, betörő és gyilkos van, ezért különösen nagy médiafigyelmet kapnak azok az esetek, amelyekben nők az elkövetők.


A fiatalkorú elkövetők körében egyre növekszik a nők száma, a cselekmények fajtája, jellege pedig egyre inkább hasonlít a férfiakéhoz. Bilkei Pál ezt azzal magyarázza, hogy a fiatal nők meg akarják mutatni társaiknak, hogy meg mernek csinálni törvénytelen dolgokat is.