Önkívületben tomboltak, gyújtogattak Madridban a migránsok

Vágólapra másolva!
Konténereket és autókat gyújtottak fel, és kövekkel dobálták meg a migránsok a kiérkező rendőröket a csütörtök éjjeli madridi őrületben, ami egy afrikai árus halála miatt robbant ki. Az összecsapásban a rendőrök gumilövedéket is bevetettek.
Vágólapra másolva!

Este 9 és hajnali fél kettő között zajlott az utcai küzdelem. A madridi rendőrség hat embert tartóztatott le - írja az El País.

Óriási kár keletkezett az utcai bútorokban, több bankfiókban és rendőrautóban is, mivel a migránsok kövekkel és más tompa tárgyakkal dobálóztak, és elbarrikádozták a körzet szűk utcáit.

Forrás: MTI/AP/Alejandro Martinez Velez

A lázadás amiatt tört ki, mert még csütörtökön a rendőrség razziát tartott az illegális utcai kereskedelem felszámolása végett. Egy 35 éves afrikai árus menekülőre fogta, ám a futás közben leállt a szíve, a spanyol napilap szerint a rendőrök megpróbálták újraéleszteni, de meghalt.

Az El Pais szerint a szívrohamban meghalt szenegáli már 14 éve élt Spanyolországban, de semmilyen hivatalos papírja nem volt.

Egy a napilapnak nyilatkozó szemtanú szerint nagyjából 200 ember indult először a rendőröknek, többek közt gyilkosoknak nevezve őket.

Forrás: MTI/AP/Alejandro Martinez Velez

Nagyjából este 9 előtt erőteljesen fokozódott a feszültség, a migránsok akkortájt kezdték el dobálni a rendőröket, és felgyújtani a konténereket, egy rendőr megütött egy idősebb férfit egyes szemtanúk szerint.

A tűzoltók hajnalig küzdöttek a lángokkal, hajnali egy órára kezdett megnyugodni a helyzet, de folyamatos volt a rendőri jelenlét az utcákon, és még helikoptereket is láttak.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Javier Lizon

Legalább tíz rendőr megsérült, és több civilt is, akiket szintén orvosoknak kellett ellátniuk.