„Kövekkel ölünk meg, ahogyan a mi hazánkban szoktuk”

Vágólapra másolva!
13 évre ítélték azt a marokkói migránst, aki két évvel ezelőtt kővel megdobált egy meleg férfit, majd a sínekre dobta - egy perccel a vonat érkezése előtt.
Vágólapra másolva!

Az eset 2016 októberében történt Spanyolországban – az újságokban viszont egy hónappal később jelent meg. A Barcelona melletti „gay-friendly", azaz melegeket szívesen fogadó, velük toleráns tengerparti üdülőhelyen több marokkói migráns belekötött egy csoportba. Nem sokkal később a férficsoport egyik tagja elindult a vasútállomásra, hogy vonattal Barcelonába utazzon.

Állt a peronon, és várta a vonatot. Nem vett észre semmit, úgy érezte, biztonságban van. Ekkor két marokkói megtámadta. Verték a fejét, rugdosták, kövekkel dobálták, és azt kiabálták: „kövekkel ölünk meg téged, ahogyan a mi országunkban szokás" – és persze ki is kirabolták.

A férfi azt mondta, látta, ahogy folyik a vére a betonon, és tényleg azt hitte, hogy meghal.
Aztán az egyik migráns megfogta a férfit, és bedobta a sínek közé – az érkező vonat egy percen belül befutott volna a vágányra. Ekkorra már többen megérkeztek az állomásra, és látták az esetet – odaszaladtak, és segíteni próbáltak a fiún – visszahúzták a sínekről a peronra, majd hívták a rendőrséget. Az áldozat koponyája olyan súlyosan sérült, hogy akár meg is halhatott volna, ha nem érkezik időben a segítség.

A támadókat hamar azonosította a rendőrség. Az egyikük még kiskorú volt tavaly. A másik támadót most

13 évre ítélte a bíróság gyilkossági kísérlet miatt, amelyet a támadás homofób jellege tovább súlyosbított.


A támadók a barcelonai tárgyaláson egyáltalán nem értették, miért ítélték el őket, és azt mondták: „ez vicc."