Robbanásközeli a migránshelyzet Görögországban

migránsok, menekültek, Földközi-tenger
MEDITERRANEAN SEA, LIBYA - JUNE 15 : Spanish SAR plane patrols as refugees wait to get on onboard the rescue vessel Golfo Azzurro by members of the Spanish NGO Proactiva Open Arms, after being rescued from a wooden boat sailing out of control in the Mediterranean Sea near Libya on Thursday, June 15, 2017. A Spanish aid organization Thursday rescued 420 migrants who were attempting the perilous crossing of the Mediterranean Sea to Europe in packed boats from Libya. Marcus Drinkwater / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Elképesztő állapotok alakultak ki a migránsok miatt a görögországi Patraszban. Korábban úgynevezett pakisztáni menekülteket tartóztattak le Görögországban, mert turistákat raboltak ki. 
Vágólapra másolva!

Fokozódik a migránshelyzet Görögországban. A migránsok ugrásra készen várakoznak arra, hogy egy Balkánon felfelé haladó kamionra ugorva hagyják el a patraszi kikötőt. Leginkább Olaszország felé mennének, mivel ott jobbak a megélhetési körülmények, mint Görögországban. Az alábbi videón látható, hogy milyen állapotok vannak a kikötőben.

A legutóbbi hírek szerint egy hattagú pakisztáni bandát tartóztattak le a görög rendőrök, miután bebizonyosodott, hogy nem egyszer turistákat raboltak ki.

Többjüket a bűntett során le is szúrták.

A múlt héten tartóztatták le Athénban azt a hattagú, fiatalokból álló migránsbandát, akik rettegésben tartották a helyieket és a turistákat egyaránt - írta a 888.hu A fiatalokat rablással és gyilkossági kísérlettel vádolják, miután bebizonyosodott róluk, hogy ők voltak azok, akik több turistát is kiraboltak a mediterrán országban.

A legelterjedtebb módszerük az volt, hogy fiatal párokat támadtak meg az Akropolisz környékén, jellemzően a késő esti órákban. Szinte kivétel nélkül késsel támadtak az áldozatukra, akiket sokszor meg is szúrtak. Több áldozatuk is súlyos sérüléseket szenvedett.