Az Iszlám Állam harcosait várták egy színész állásra

IS Iszlám Állam
An image made available by propaganda Islamist media outlet Welayat Tarablos on February 18, 2015, allegedly shows members of the Islamic State (IS) militant group parading in a street in Libya's coastal city of Sirte, which lies 500 kilometres (310 miles) east of the capital, Tripoli. Egyptian F-16s bombed militant bases in the eastern Libyan city of Derna in mid-February after the Islamic State group in Libya released a gruesome video showing the beheadings of a group of Egyptian Coptic Christians who had gone to the North African country seeking work. AFP PHOTO / HO / WELAYAT TARABLOS === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / WELAYAT TARABLOS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED === / AFP PHOTO / WELAYAT TARABLOS / -
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam harcosait keresték egy színházi álláshirdetésben a belgiumi Gentben. A hirdetésből óriási botrány lett a városban, az ellenzék szerint a Szíriában harcolóknak nem a színpadon, hanem a börtönben van a helyük. 
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam kötelékében szolgáló embereket keresett színésznek egy genti színház a Misztikus Bárány című darabhoz – írta a flamand Het Laatste Nieuws című újság. A darab a rendező szerint modern körülmények között dolgozná fel a keresztesek történetét. A színdarab ötlete részben a Jan van Eyck testvérek által festett genti oltárból származik. A színház olyan embereket keres, akik között van meggyőződésesen vallásos típus, vagy olyat aki „már harcolt a meggyőződéséért, esetleg az Iszlám Államért"

Itt látható az ominózus hirdetés Forrás: hln.be

"Börtönben van a helyük"

A színház sajtósa elmondta, hogy igazából nem korábbi ISIS harcosra gondoltak, de ha ezt a történetbe be lehet illeszteni, akkor nem zárják ezt a lehetőséget sem. A hirdetésből óriási botrány lett. Pieter Van Ostaeyen, iszlám szakértő szerint meglehetőse visszás egy ilyen hirdetést közétenni két évvel a brüsszeli repülőtéren történt terrortámadás óta, amiben 32-en haltak meg.

Sven Gatz, flamand kulturális miniszter az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy a hirdetésben szereplő állásra a gyakorlatban nem lehet jelentkezni, mivel

a hatóságok azonnal intézkednének, ha az állásra bárki jelentkezne.

A genti városi tanács meglehetősen elnéző volt a hirdetéssel szemben, mivel szerintük, amíg a jogszabályokat megtartja az intézmény, addig nem lehet semmit tenni. A városban ellenzéki Új Flamand Néppárt politikusa, Anneleen Van Bossuyt azt mondta, hogy a szíriai harcosoknak nem a színpadon, hanem a börtönben van a helyük.