Elképesztő: Újabb migránstámadás történt Bécsben

Afgán migráns támadt egy
Vágólapra másolva!
Nincs olyan nap, hogy ne történne újabb támadás az osztrák fővárosban. Mint arról az osztrák lapok beszámoltak, most ismét egy migráns támadt, ezúttal a parlament biztonsági őrére. Korábban az iráni nagykövetség egyik osztrák őrére támadt egy migráns, pár nappal ezelőtt pedig két késes támadás volt az osztrák fővárosban. Nagy vihart kavart a múlt héten Lázár János videója Bécsről, de az osztrákok többsége a Miniszterelnökség vezetőjének adott igazat. 
Vágólapra másolva!

A Kronen Zeitung beszámolója szerint újabb migránstámadás történt Bécsben. Ezúttal az osztrák főváros parlamentjének egyik biztonsági őrére támadt egy 26 éves afgán migráns. A bevándorló egy autóból akarta kiráncigálni az őrt, de a támadás nem úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. Az első hírek szerint az áldozat sértetlenül megúszta a gyors reakciójának köszönhetően. Az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették - írta a Ripost.

Afgán migráns támadt egy osztrák parlamenti biztonsági őrre Forrás: Kronen Zeitung

Támadássorozat

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn hajnalban az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál egy férfi támadt rá egy osztrák katonára, aki lelőtte támadóját. A katonát sokkos állapotban kórházba szállították. A felkarján sérült meg. Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: A dolgok jelenlegi állása szerint

a katona mindenben helyesen cselekedett

- hangsúlyozta Bauer.

Az elmúlt napokban Bécsben gyakorlatilag mindennapossá váltak a késes támadások.

Lázár mellett állnak az osztrákok

Az osztrák lakosság elutasító a tömeges migrációval kapcsolatban, egyaránt tartanak a kulturális identitásuk elvesztésétől és a közbiztonság romlásától. A migrációs válság kezelésében egyértelműen sikeresebbnek tartják a közép-kelet-európai országokat, mint Brüsszelt.

Nemcsak itthon, Ausztriában is komolyabb visszhangot váltott ki az a videó, amelyet Lázár János Bécs "elbevándorlósodásáról" készített, és amelyet később a Facebook egyszerűen letiltott. Az osztrák kommentelők egyöntetűen állnak ki a magyar miniszter mellett, akik szerint Lázár csak az igazságot mondta ki.