92 éves nőt rabolt ki egy migráns Angliában

Vágólapra másolva!
Megszületett az ítélet a 28 éves Sanchez Edwards ellen, aki brutális módon bántalmazott és kirabolt egy 92 éves asszonyt tavaly júniusban London egyik városrészében, Hackney-ben. A bűncselekmény idején állandó lakhellyel nem rendelkező, a kórház pszichiátriai osztályáról elszökő migráns öt év nyolc hónap börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Sanchez Edwards pszichiátriai kezelés alatt állt paranoid skizofrénia és kábítószer-függőség miatt, de 2017. május 17-én nem tért vissza a kórházba az eltávozásáról. Biztonsági kamerák felvételeiről jól rekonstruálható a 2017. június 27-én történt bűncselekmény. A 92 éves áldozat, aki 68 évnyi házasság után nemrég vesztette el férjét, éppen kórházba ment. Sanchez Edwards kiszemelte magának az idős, védekezésre képtelen asszonyt, és több mint tizenöt percen keresztül követte, a kedvező alkalomra várva. Bement utána az egészségügyi központba, és megpróbálta kitépni a kezéből a táskáját. Az idős asszony a földre került, de nem engedte el a táskát.

Edwards vonszolni kezdte a földön, amelynek következtében az áldozat testén súlyos zúzódások keletkeztek, és több bordája megrepedt.

A támadó végül megszerezte a táskát, és elfutott. A kézitáska és annak tartalma később sem került elő.

Sanchez Edwards Forrás: Wood Green Crown Bíróság

A hatóságok közzétették Sanchez Edwards képét a médiában, és az esettel a BBC bűnügyi műsora is foglalkozott. Azt kérték, hogy ha bárki is látja, értesítse a rendőrséget, de ne közelítsen hozzá, mert erőszakra hajlamos, veszélyes ember. Végül 2017. július 10-én London keleti részén látta meg két rendőr az utcán Sanchez Edwardsot, és rövid üldözés után elfogták.

Az eljárás folyamán Edwards semmiféle megbánást nem tanúsított, sőt közönyösen viselkedett.

Ennek is köszönhető, hogy a bíróság öt év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte. A büntetés letöltését az elítélt kórházi intézményben kezdi meg, és az orvosok döntik el, hogy mentális állapota alapján mikor kerülhet át börtönbe.