Lövöldözés egy floridai iskolánál

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt egy floridai középiskolánál. A támadásban 17-en haltak meg és sokan megsebesültek. A rendőrség elfogta az elkövetőt, aki az iskola egyik korábbi diákja.
Vágólapra másolva!

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájának környékét szerda délután zárták le a hatóságok, miután egy korábbi diák lövöldözni kezdett egy puskával.

- közölte az incidens utáni sajtótájékoztatón Scott Israel a helyileg illetékes - Broward megyei - seriff. 12 embert az iskolában öltek meg, hárman az épületen kívül, ketten pedig már a kórházban vesztették életüket.

Korábbi hírek szerint a lövöldözés után 14 embert szállítottak kórházba.

A seriff azt is elmondta, hogy

a támadó a 19 éves Nikolaus Cruz volt,

aki korábban az iskola tanulója volt, de fegyelmi okok miatt eltanácsolták. Scott Israel azonban azt nem közölte, hogy a fiatalt miért rúgták ki pontosan, és azt sem lehet tudni, hogy ez volt-e az indítéka a támadásra.

Az NBC felvételén látható, ahogy a rendőrség a lövöldözés után körülbelül egy órával elfogja Cruzt, akit később kórházba szállítottak. A férfi nem tanúsított ellenállást a rendőrökkel szemben.

A Fehér Ház szerint Trump elnököt tájékoztatták a lövöldözésről, és figyelemmel kíséri a helyzetet.

Az élő televízós közvetítéseken azt lehetett látni, ahogy több tucat diák, többük feltartott kézzel szaladva elhagyta az iskolát.

Az iskola körül rengeteg volt a rendőrautó, mentő és tűzoltó.

Az NBC értesülései szerint a lövöldöző

megnyomta a tűzjelzőt, és amikor mindenki kiment a folyosóra akkor kezdett el lövöldözni.

A WSVN idézett egy diákot, aki szerint a lövöldöző problémás gyerek volt. Az mondta, hogy nem akart vele együtt lenni, mert nem akart konfliktusba keveredni miatta.

Egy anya, azt nyilatkozta, hogy a lánya sms-t küldött neki az iskolából: Lövöldöznek az iskolában...és ez igaz.