Egy csomag fehér port küldtek a londoni parlamentbe

angol parlament westminster palota
The Palace of Westminster, London, UK, or Houses of Parliament, 1840-60, by Sir Charles Barry and Augustus Pugin. The Gothic Perpendicular building replaced its predecessor, destroyed by fire, 1834. The 96.3 metre high clock tower is named after its largest bell, Big Ben. Picture by Manuel Cohen
Vágólapra másolva!
Fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek kedden a londoni parlament egyik irodájába. A szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a csomag tartalma ártalmatlan.
Vágólapra másolva!

A parlament westminsteri épületegyüttesét nem zárták le, és az épületet sem ürítették ki, de a helyszíni vizsgálat idejére fegyveres rendőrök biztosították az érintett iroda közvetlen környékét.

Az incidensről értesítették a Scotland Yard terrorellenes parancsnokságát is.

A híradásokból egyelőre nem derült ki, hogy a csomagot kinek az irodájába címezték.

A brit parlament alsóháza és a felső kamara, a Lordok Háza e héttől február 20-ig ülésezési szünetet tart, így a Temze partján emelkedő hatalmas épületegyüttesben kedden viszonylag kevesen tartózkodtak.

A Westminster-palota Forrás: Manuel Cohen/Manuel Cohen

Előző nap Donald Trump amerikai elnök menyét elővigyázatosságból kórházba vitték, miután New York-i lakásába szintén fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek.

Vanessa Trump, az amerikai elnök legidősebb fiának, ifjabb Donald Trumpnak a felesége ki is nyitotta a csomagot, de sem ő, sem a ház más lakói nem betegedtek meg.