CIA-s módszerrel kínozták a középiskolást a társai

Vágólapra másolva!
Egy filmből ellesett kínzási módszerrel zajlott a beavatási szertartás a középiskolai birkózó klubban. Az új csapattagot azzal fenyegették meg, hogy ha bárkinek panaszkodni mer, újra terrorizálják.
Vágólapra másolva!

A tinédzserek zárt közösségekben elképesztően kegyetlenek tudnak lenni egymással: akit sebezhetőnek éreznek, arra rögtön „rászállnak".

Az új csapattagoknak pedig durva beavatási szertartásokon kell bizonyítaniuk.

A még kialakulatlan személyiségű gyerekek vagy tinédzserek nagyon eltérően reagálnak arra, amikor bekerülnek a küzdősportok világába. Van, aki fegyelmet tanul. Van, akiből előtör az agresszió, és a hétköznapokban is alkalmazza az edzésen tanultakat.

A tornaterem padlóját egy spártai harcos feje díszíti: kemény hely lehet ez az iskola Forrás: Kelly Walsh High School Twitter oldala

A Deadspin tudósítása szerint Wyoming államban, Casper városában nagyon elfajult a beavatási szertartás a Kelly Walsh High School birkózóklubjában. Az új tagot lefogták, törölközőt szorították az arcára és vizet töltöttek a szájába, amitől fuldokolni kezdett. Az eljárást a CIA is alkalmazza, van egy erről szóló jelenet a Zero Dark Thirty – A Bin Laden hajsza című filmben is:

Az újoncot azzal fenyegették meg, hogy ha bárkinek beszél róla, hogy mit csináltak vele, akkor megint jön a csapattagok által „vízipipának" nevezett eljárás. Az eset január 3-án történt, az áldozat elmondta az edzőnek, hogy miért nem akar mégsem birkózni tanulni, de nem árulta el kínzói nevét. Jelenleg is folyik a vizsgálat az iskolában, hogy kik vettek részt aktívan, illetve passzívan a kínzásban.