Elfogták a sorozatgyilkost, akitől rettegtek a phoenixiek

Cleo Cooksey gyilkos
Cleophus Cooksey gyilkos
Vágólapra másolva!
Az amerikai Phoenix-ben három hét alatt kilenc embert öltek meg tavaly év végén. A gyilkosságok között első ránázésre semmilyen összefüggést nem találtak a nyomozók. Az áldozatok különbözőek. Sem koruk, sem lakóhelyük, sem nemük nem egyezik. Aztán rájöttek, ki lehet az új phoenix-i rém.
Vágólapra másolva!

Kezdetben sem a mobiltelefonok adatai, sem a DNS minták között nem találtak összefüggést az amerikai nyomozók. Egyetlen bizonyíték sem utalt arra, hogy a gyilkosságokat ugyanaz az ember követte el. Aztán összeálltak a mozaikkockák és képbe került valaki - írta meg a Fox News.

Cleophus Cooksey gyilkos áldozati Forrás: Phoenix Police Department

A 35 éves Cleophus Cookseyt azzal gyanúsítják, hogy kilenc embert lőtt le. A gyilkosságokhoz pedig az egyik áldozata fegyverét használta. A hét férfival és két nővel tavaly november 27-e és december 17-e között végzett a férfi.

- mondta Jonathan Howard rendőrőrmester.

Cleophus Cooksey Forrás: Facebook

A rendőrség még mindig nyomoz a gyilkosságok összefüggései és hasonló motívumai után, amiket Phoenix, Glandale és Avondaleben követett el a férfi.

Szemtanúk is vannak, akiknek a vallomásai alapján

megtalálák a kapcsolatot a gyilkos és áldozatai között.

Ugyanakkor még nem teljesen tiszta minden, ezért a nyomozók visszatartanak néhány információt.

Ők az áldozatok

Azt viszont lehet tudni, pontosan kiket ölt meg Cooksey, akit tehetséges, feltörekvő zenészként is ismernek. A 25 éves Jesus Realt, Cooksey ex-barátnőjének testvérét például kétszer lőtte arcon alvás közben Avondale-i házában december 11-én.

Az helyi nyomozók kiderítették, hogy Cooksey és Real nővére

egy nappal a gyilkosság előtt szakítottak egymással.

A 43 éves Maria Villanueva is gyilkosság áldozata lett. Ő a bizonsági kamerák felvételei alapján egy számára idegen férfivel sétált el a Glandale-i lakásáról.

Félig meztelen testét másnap találták meg egy Phoenix-i sikátorban.

A nő autójára Glandale-ben bukkantak rá benne a férfi pólójával és mobiljával, ezt DNS tesztek igazolják. Ezért gondolják azt, hogy őt is Cooksey gyilkolta meg.

Az édesanyját sem kímélte

A férfi néhány áldozatát közelebbről is ismerte. December 17-én

anyja és mostohaapja meggyilkolásának vádjával

tartóztatták le. Mivel elsőfokon az esküdtek bűnösnek találták, most rács mögött ül, de 5 millió dollár fejében szabadlábra helyezhetik - olvasható a bírósági iratokban. Ha lesz olyan, aki kifizet érte ennyit.

- mondta a Rick St.John, Glandale rendőrfőnöke.

Cooksey egyébként nem ártatlan. 16 évet töltött eddig börtönben gyilkosság és fegyveres rablás miatt. 18 hónapja szabadult.

A másik sorozatgyilkos

Phoenixben ez a második sorozatgyilkos eset az elmúlt években. Aaron Juan Saucedo-t, aki ártatlannak vallotta magát, 2016 és 2017 közötti elkövetett gyilkosságért és más bűncselekményekért ítélték el. Neki is kilenc áldozata volt, két embert pedig súlyosan megsebesített. Az ügyészek a halálsoron látnák.