A cseh államfőre támadt egy félmeztelen nő, amikor szavazni akart

Zeman, cseh elnökválasztás
Security staff of Czech President Milos Zeman (not in picture) detain a woman being member of the Femen organisation after she attacked the President on January 12, 2018 at the polling station in Prague. The first round of the presidential election will be held on January 12 and 13, 2018. / AFP PHOTO / Michal Cizek
Vágólapra másolva!
Az incidens Prágában történt. Milos Zeman testőrsége azonnal lefogta a Femen nőjogi szervezet aktivistáját, az elnököt pedig kikísérte a szavazóhelyiségből - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

Az aktivista a választási újságírók között bújt meg. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe,

a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát.

A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték. A hölgy meztelen

felsőtestére "Zeman, Putin's slut" - Zeman Putyin szajhája - szavak voltak festve.

Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni.

A cseh államfőnek nem történt semmi baja, de nagyon zavarodottnak tűnt - láthatóan rosszul lett. A testőrök kísérték ki.

"Forrás: AFP/Michal Cizek "

Zeman újságírók előtt azt mondta, hogy a támadás által

"megtisztelve érzi magát", hiszen a Femen-aktivisták már a pápát is megpróbálták megtámadni.

"Úgy vélem, jó társaságba kerültem" - jegyezte meg az elnök.

A cseh hírügynökség szerint a Femen weboldalán megerősítette, hogy a támadó hölgy a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen szerint a csehek hibát követnek el, ha az "örökösen részeg Zemanra" szavaznak, s ezzel lényegében "annak futtatóját", Putyint is támogatják. A Femen szerint Zeman "a kremli bordélyház legszebb képviselője", s olyan emberekkel állhat egy sorban, mint Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő vagy Donald Trump amerikai elnök.

Az őrizetbe vett támadó hölgyet a cseh rendőrség is ukrán állampolgárnak minősítette.

Milos Zeman később visszatért a terembe, és leadta szavazatát.