Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyin nagyon sok témáról kész tárgyalni Trumppal

diplomacy Horizontal US President Donald Trump (L) and Russia's President Vladimir Putin shake hands before attending a joint press conference after a meeting at the Presidential Palace in Helsinki, on July 16, 2018.
The US and Russian leaders opened an h
Donald Trump és Vlagyimir Putyin utoljára 2018. július 16-án tárgyalt Helsinkiben.
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz államfő újévi üdvözlőlevelet küldött Donald Trump amerikai elnöknek, és ebben hangsúlyozta, hogy Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal - közölte vasárnap a Kreml.
Vágólapra másolva!

- olvasható a Kreml közleményében.

Donald Trump és Vlagyimir Putyin utoljára 2018. július 16-án tárgyalt Helsinkiben. Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Trump néhány héttel ezelőtt váratlanul lemondta tervezett találkozóját Putyinnal a G20 országcsoport novemberi argentínai csúcsértekezletén, arra hivatkozva, hogy az orosz erők az Azovi-tengeren tüzet nyitottak ukrán hadihajókra, és letartóztatták azok személyzetét.

Putyin Bassár el-Aszad szíriai elnöknek is küldött újévi üdvözletet, és ebben megígérte, hogy Oroszország továbbra is támogatja a damaszkuszi kormányt, és a szíriai népet a terrorizmus elleni küzdelemben, az ország szuverenitásának és területi egységének megvédésében.
Az orosz elnök a világ más vezetőinek is küldött üdvözletet az orosz elnöki hivatal közlése szerint, köztük Theresa May brit és Abe Sindzó japán miniszterelnöknek, valamint Hszi Csin-ping kínai elnöknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről