Videón, ahogy a több száz afrikai migráns megrohamozza a spanyol határt

afrikai migránsok spanyolországban
Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók érkeznek az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta ideiglenes bevándorló-központjába 2018. augusztus 22-én, miután száznál is több migráns áthatolt a spanyol területet Marokkótól elválasztó határkerítésen.
Vágólapra másolva!
Az El Pais spanyol napilap és hírportál az egyik videómegosztó-csatornán közzé is tett egy másfél perces összeállítást arról, hogy az összecsapást követően a több mint száz migráns miként ünnepelte a határkerítésen való átjutását.
Vágólapra másolva!

A szerda reggel 9 óra körül kezdődött, több mint másfél órán át tartó összecsapásban legalább 7 spanyol rendfenntartó szenvedett főleg égési sérüléseket.

A legfrissebb spanyol médiajelentések szerint a migránsok vágóeszközökkel, botokkal és egyéb éles tárgyakkal, oltatlan mészdarabokkal és ürülékkel támadtak a spanyol határőrökre, és akkumulátorsavat fröcsköltek rájuk.

Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók érkeznek az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta ideiglenes bevándorlóközpontjába 2018. augusztus 22-én, miután száznál is több migráns áthatolt a spanyol területet Marokkótól elválasztó határkerítésen. Forrás: MTI/EPA/José M. Rincón

Végül a több mint 300 migránsból legalább 115-nek sikerült átjutnia a 6 méter magas határkerítésen.

Az El Pais az incidensről, illetve a migránsok azt követő "ünnepléséről" közzétett egy videót is.