Migránsbandák ejtették túszul Saarbrückent

Saarbrücken rohamrendőrök téves riasztás terrorizmus
Saarbrücken, 2016. augusztus 7. Rohamrendőrök egy vendéglő előtt a németországi Saarbrückenben 2016. augusztus 7-én. A rendőrök riasztás után érkeztek a helyszínre egy 43 éves férfi miatt, akiről azt gondolták, hogy felfegyverkezve elbarikádozta magát. Az illetőt álomba merülve találták meg, fegyver nem volt nála és nem veszélyeztetett senkit. (MTI/EPA/Uwe Anspach)
Vágólapra másolva!
Ismét migránsbandák dúlták fel Saarbrücken városát, a rendőrség eddig öt embert vett őrizetbe. Korábban ugyanitt több száz kurd rohanta le a város főpályaudvarát, ami után a rendőrségnek nagy erőkkel kellett lezárnia a területet.
Vágólapra másolva!

Afgán és szír migránsbandák összecsapásainak a helyszínévé vált a németországi Saarbrücken városa. A két etnikai csoport közötti konfliktus pontos eredete nem ismert a hatóságok előtt, de az biztos, hogy az ellentétek egy fodrászszalonban történt találkozásig vezethetők vissza. A Saarland.de beszámolója szerint múlt csütörtökön egy afgán férfi összetűzésbe keveredett egy szír származású fodrásszal Saarbrückenben. Az első inzultusra a borbélyüzletben került sor.

Másnap, pénteken mindkét fél saját embereinek kíséretében, egy előre megbeszélt helyen csoportos verekedésbe kezdett. A vitáról nem értesítették a rendőrséget, a két csoport egymás között akarta fizikai erővel dűlőre vinni az ügyet.

A rendőrség csak a tömegverekedés helyszínére érkezett ki.

A verekedésben kések is előkerültek. A rendőrség eddig öt embert vett őrizetbe, de további feltételezett elkövetőket keresnek.

A németországi Saarbrücken is egyre élhetetlenebb a migránsok miatt Forrás: MTI/EPA/DPA/Uwe Anspach

Rendszeresek az összecsapások

Az eset - amelyről egy szíriai hírportál is beszámolt - tipikusnak mondható: Nyugat-Európa nagyvárosaiban rendszeresek az etnikai, vallási alapú összetűzések, leszámolások a migráns hátterű csoportok között. A migránsok konfliktuszónákból érkeznek, ezért az egyszerű nézeteltérések is könnyen etnikai, vallási színezetet öltenek. Így a tömeges migráció nyomán Európa az iszlám világ konfliktusainak színterévé válik.

Mint arról korábban beszámoltunk, több száz kurd rohanta le Saarbrücken főpályaudvarát, ami után a rendőrségnek nagy erőkkel kellett lezárnia a területet.

A migránsok folyamatos erőszakos cselekményei miatt sorra mondanak fel a németországi Bielefeld kórházában a nővérek és az orvosok. A Voice of Europe összeállítása szerint

önvédelmi tanfolyamokat szerveznek a kórházi dolgozóknak.

Arra is volt példa a kórházban, hogy életveszélyesen megfenyegettek orvosokat.