Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megbilincselték a tanárt az iskolatanács ülésén

Vágólapra másolva!
Vermillion Parish városának iskolatanácsa egyik vezetőjének fizetését emelte meg jelentős mértékben. Az ülésen készült videón jól látható, hogy az ez ellen tiltakozó tanár többszöri felszólítás után elhagyja a termet, de amikor vissza akar jönni, a biztonsági őr megbilincseli a folyosón.
Vágólapra másolva!

Jeff Landry, az USA Louisinana államának főügyésze pert indított a New Orleans-tól 250 kilométerre nyugatra található Vermillion Parish város iskolatanácsa ellen, mert az megsértette azt a törvényt, amely szerint üléseinek nyilvánosnak kell lenniük.

Még januárban zajlott az az ülés, ahol az iskolatanács egyik vezetőjének, Jerome Puyaunak az éves fizetését megemelték. Deyshia Hargrave, a város egyik középiskolájának irodalomtanára éles hangon tiltakozott ez ellen. A történtekről készült videón jól látható, hogy előbb az iskolatanács elnöke, majd az ő utasítására egy biztonsági őr többször felszólítja a tanárt, hogy hagyja el a termet. Deyshia Hargrave ezt meg is teszi, de a folyosón meggondolja magát, vissza akar fordulni, erre a biztonsági őr megbilincseli, és a földre kényszeríti.

Jeff Landry azt kéri a bíróságtól, hogy egyrészt semmisítse meg az ülésen született valamennyi döntést (a fizetésemelésről szólót is), másrészt ítélje pénzbüntetésre az iskolatanácsot annak a szabálynak a megszegése miatt, amely szerint minden ülésüknek nyilvánosnak kell lennie, bárkinek joga van részt vennie rajtuk.

Deyshia Hargrave nagyon elégedett a fejleményekkel, hogy a főügyész nem hagyta következmények nélkül, hogy megsértették az alkotmány első módosítását, amely a szólásszabadságról szól. Jerome Puyau amiatt panaszkodik, hogy amióta a tanárnő elleni fizikai erőszakot bemutató videó terjed az interneten, ő folyamatosan fenyegető telefonokat és e-maileket kap. Anthony Fontana, az iskolatanács elnöke pedig a történtek után lemondott tisztségéról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről