Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brutálisan nehéz lesz ezt feldolgozni a 17 éves lánynak

Bécs, 2018. március 8. Rendőrök egy bécsi Pratersternél 2018. március 7-én, miután egy késes elkövető két támadásban négy embert súlyosan megsebesített az osztrák fővárosban. A rendőrség közlése szerint a támadások indítéka egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a két eset között van-e összefüggés. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Két késeléses támadás történt szerda este Bécsben. Az egyik támadásban egy osztrák házaspár és a 17 éves lányuk volt az áldozat. A trauma feldolgozásához pszichológusra lesz szükségük. Az orvosok ezekben a percekben az apa életéért küzdenek, az intenzív osztályon kezelik, de a felesége és a lánya is kórházban van.
Vágólapra másolva!

Szerda este két késeléses támadás történt Bécsben. Az első támadás 19:45-kor történt a Praterstrasse egyik metrókijárata közelében. Egy házaspárt és a 17 éves lányukat késelte meg egy férfi.

Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Gazdag Enikő pszichológus szerint a gyerek nagy traumát élhetett át a támadás közben, mert a családjával eddig biztonságban érezhette magát.

- mondja a szakember. Azt is hozzáteszi, hogy több fázisból áll ilyenkor a kezelés.

Ha felépülnek, akkor a szülőknek is szükségük lehet segítségre, mivel traumát okozhatott bennük az, hogy nem tudták megvédeni a családjukat.

- mondta Gazdag Enikő.

A támadó a Praterstern csomópont irányába menekült el, közben fenyegetőzve kiabált. Az OE24 portál arról ír, hogy az egyik szemtanú szerint a támadó azt kiabálta: „Allah, Allah".

Nem sokkal később újabb támadás történt, akkor egy csecsen férfit sebesítettek meg életveszélyesen. A helyszín közelében egy afgán férfit fogtak el a rendőrök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről