A luxusnegyedet is elérte a kaliforniai erdőtűz

Ventura, 2017. december 7. A kaliforniai Venturában tomboló erdőtűz lángjait nézi egy férfi 2017. december 6-án. Eddig több mint 50 ezer hektár vált a lángok martalékává és 27 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Noah Berger)
Vágólapra másolva!
Továbbra is megállíthatatlanul pusztít a kaliforniai erdőtűz, amely már elérte Bel-Airt, Los Angeles egyik leggazdagabb negyedét is – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Bár nem ez az első eset, hogy futótűz sújtja Kaliforniát, de ennél pusztítóbb még nem söpört végig az államon. Az eddigi legnagyobb, a Thomas tűz 90 ezer hektárnyi területet ért el.

Helyi idő szerint szerda éjszakára már 12 ezer épület került veszélybe, amelyekből 150 égett le. A lángok terjedését ráadásul az erős szél is segíti.

A kaliforniai Venturában tomboló erdőtűz lángjait nézi egy férfi 2017. december 6-án. Forrás: MTI/AP/Noah Berger

A helyi hatóságok a legmagasabb szintű, lila figyelmeztetést adták ki az államra a "rendkívüli válságot okozó tüzes időjárás" miatt.

Ken Pimlott, Kalifornia kormányzója azt nyilatkozta, hogy a prioritás az evakuáció lett, mivel "ilyen időben nem lehet eloltani a tüzet."

Erdőtűz pusztít a kaliforniai Venturában 2017. december 6-án Forrás: MTI/AP/Noah Berger

A Skirballnak nevezett tűz több már elérte Los Angels Bel-Air nevű luxusnegyedet is, elérve ezzel a 150 ezer hektárnyi pusztítást. A legnagyobb, több mint 28 millió dollárt érő birtok Rupert Murdoch médiamogulé, ahol már szintén okozott károkat a tűz.

Los Angeles egy kevésbé lakott északi részén a Creek nevű tűz is végigsöpört, elpusztítva 4 épületet.

Az egész államban már több mint 200 ezer embert evakuáltak.