Több robbantás Egyiptomban: legalább 235 halott

Bir al-Abd, 2017. november 24. A mecset Bir al-Abdban 2017. november 24-én, miután fegyveres férfiak pokolgépet robbantottak, majd tüzet nyitottak a pénteki ima résztvevőire a Sinai-félszigeten, Aris városától 40 kilométerre északra fekvő város muzulmán templomában. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint legalább 75 ember életét vesztette. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Több robbantásos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint legalább 155 ember meghalt. Más források szerint a halottak száma 235-re emelkedett. A sebesültek száma is elérheti a kétszázat. Az egyiptomi légierő támadást indított a támadók feltételezett rejtekhelyei ellen.
Vágólapra másolva!

A merényletet a Sínai-félszigeten hajtották végre. Az elkövetők akkor robbantották fel a mecset köré telepített eszközeiket, amikor a hívek épp távoztak a templomból. Akik túlélték a robbanásokat, azokra lőni kezdtek.

Bir al-Abd, 2017. november 24. A mecset Bir al-Abdban 2017. november 24-én, miután fegyveres férfiak pokolgépet robbantottak, majd tüzet nyitottak a pénteki ima résztvevőire a Sinai-félszigeten, Aris városától 40 kilométerre északra fekvő város muzulmán templomában. (MTI/EPA) Forrás: MTI/EPA/Str

A helyi rendőrség azt mondta, hogy négy terepjáróból nyitottak tüzet az imádkozókra - jelentette az AP hírügynökség.

Az egyiptomi kormány háromnapos gyászt hirdetett az al-Rawdah mecset elleni merénylet után, a legfrissebb jelentések szerint 235-re emelkedett a halottak száma - tudatta a Sky News.

Az egyik helyi lakos azt nyilatkozta, hogy nemcsak azokra lőttek, akik a mecsetből menekültek, hanem a mentőautókra is.

A kairói nemzetközi repülőtéren haladéktalanul növelték a biztonsági intézkedéseket a támadás után.

Az egyiptomi légierő péntek este légi csapásokat mért azokra a hegyvidéki területekre, amelyekre feltehetően visszahúzódtak a merénylők, de az eredményességről még nincs hír.

- fogalmazott televíziós beszédben Szíszi.

Egyelőre egyik terroristaszervezet sem vállalta magára a merényletet. Egyiptom kormánya háromnapos gyászt rendelt el – írja a Sky News.