A gimnáziumok és szakgimnáziumok 63 százaléka kér központi írásbelit

Vágólapra másolva!
Idén a gimnáziumok és szakgimnáziumok 63 százaléka, 421 középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeliken – közölte az Oktatási Hivatal (OH). A hivatal honlapján tette közzé az érintett iskolák adatait, és a szükséges információkat, jelentkezni december 8-ig lehet.
Vágólapra másolva!

Az OH MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatása szerint a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2018/2019. tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat.

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 421 középiskola (63 százalék) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon - hívták fel a figyelmet.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 8-a.

A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni.

További információk az www.oktatas.hu oldalon találhatók.