Letartóztattak egy szlovák teherautósofőrt, aki hullarészeg volt

A szlovák teherautósofőr annyira részeg volt, hogy a rendőrök elsőre el sem akarták hinni a szondáztatás eredményét.
Vágólapra másolva!
Nyugat-Szlovákiában, a Vágújhelyi járásban azonnal őrizetbe vették azt a teherautósofőrt, akit egy közúti ellenőrzés alkalmával azért állítottak meg a rendőrök, mert a járművének nem volt bekapcsolva a világítása. 
Vágólapra másolva!

A rendőröknek azonnal feltűnt, hogy a 45 éves férfinak, aki egyébként épp árut szállított Nemesváralja és Bosác települések között, nem forog a nyelve.

Azt sem tudta kinyögni, hogy merre tart.

Miután megszondáztatták, a szlovák rendőrök nem akarták elhinni az eredményt, ezért újra fújattak a sofőrrel.

Kiderült, elsőre sem tévedett a szonda. Másodjára ugyanúgy 3, 63 ezrelékes alkokolszintet mutatott a műszer, ami a szakirodalom szerint már halálos is lehet:

3. szint / Alkoholmérgezés (2,5-4 ezrelék véralkoholszint, komatózus szakasz)

2,5-3,5 ezrelék véralkoholszintnél a tudat fokozatosan elvész, a mérgezett egyre aluszékonyabb, kifejezett zavartság mellett egyre nehezebben ébreszthető. 3,5-4 ezrelék véralkoholszintnél a mérgezett kómába esik, vagyis eszméletét elveszti, ingerekre nem reagál és a reflexei sem válthatók ki. A pupilla kezdetben szűk, később az oxigénhiány miatt maximálisan kitágul. A vérnyomás alacsony, a pulzus alig tapintható, a légzés felületes. A mérgezett székletét és vizeletét maga alá engedi, magára hagyva ellátás hiányában a gyomortartalom aspirációja vagy a nyelv hátracsúszása miatt megfulladhat.

A szlovák teherautósofőr annyira részeg volt, hogy a rendőrök elsőre el sem akarták hinni a szondáztatás eredményét. Forrás: MTI/ Földi Imre

A rendőrök közölték a sofőrrel, hogy azonnal szálljon ki a teherautóból, mert annyi alkoholt ivott, hogy az egy lovat is ledöntene a lábáról.

Ezt azonban a sofőrnek, aki tagadta az előzetes alkoholfogyasztást, egyedül nem sikerült megoldania. Végül a rendőröknek kellett lesegíteniük a teherautóról.

- nyilatkozta a Szlovák Távirati Irodának (TASR) Elena Antalová, a Trencséni Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.