Merénylő robbantott egy kabuli étteremnél, heten meghaltak

Afganisztán, öngyilkos merénylet, robbantás
Kabul, 2017. november 16. Az afgán biztonsági szolgálat tagjai egy kabuli étteremnél elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2017. november 16-án. A támadásban legkevesebb hét ember életét vesztette, köztük öt rendőr. (MTI/AP/Rahmat Gul)
Vágólapra másolva!
Öngyilkos merényletet követtek el csütörtökön Afganisztánban, a főváros egyik éttermének bejáratánál. A robbanásban hét ember meghalt, és többen megsebesültek, főleg rendőrök - közölték tisztségviselők. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A merénylő azért a bejáratnál hozta működésbe a robbanószerkezetet, mert a biztonsági őrök nem engedték be az étterembe - mondta a belügyminisztérium szóvivője. Az étteremben éppen egy

tartományi kormányzó támogatóit látták vendégül.

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a merénylet helyszínén Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

A halálos áldozatok között legkevesebb öt rendőr van, a sebesültek között pedig legalább két civil a különböző nyilatkozatok szerint. A kormányzó sértetlen maradt.

Egy parlamenti képviselő, aki szintén a vendégek között volt, és nem esett bántódása, azt mondta az AP hírügynökség szerint, hogy

a vendégek száma 700 volt.

Az Iszlám Állam ismert hírügynöksége, az Aamák útján jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, a tálib lázadók pedig közölték, hogy nincs közük hozzá.