Robbanás volt egy svédországi rendőrkapitányságon

Svédország, robbantás, rendőrfőkapitányság, Helsingborg
Helsingborg, 2017. október 18. Rendőrök helyszínelnek egy rendőrörs bejáratánál, ahol nagy erejű robbanás történt 2017. október 18-án. A detonáció következtében ablakok törtek be, személyi sérülésről nem érkezett jelentés. (MTI/EPA/Johan Nislson)
Vágólapra másolva!
Jelentős kárt okozott egy robbanás szerda hajnalban a svédországi Helsingborg rendőrkapitányságának épületében – közölték a hatóságok. Sérülés nem történt, és egyelőre nem vettek őrizetbe senkit.
Vágólapra másolva!

A rendőrség azt nem árulta el, hogy a robbanást mi okozta, de Dan Eliasson országos rendőrfőkapitány azt mondta: "a társadalmat érte támadás", de a történteket egyelőre nem tekintik terrorista támadásnak.

Rendőrök helyszínelnek egy helsingborgi rendőrörs bejáratánál, ahol nagy erejű robbanás történt 2017. október 18-án. A detonáció következtében ablakok törtek be, nem sérült meg senki. (MTI/EPA/Johan Nislson) Forrás: MTI/EPA/Johan Nilsson/Tt

A robbanás a kapitányság bejáratát rongálta meg, és betörte több környező épület ablakait. Egyelőre senki nem jelentkezett elkövetőként.

Az utóbbi években bűnbandák háborújának színtere volt több svéd város. "A környéken nagy a bűnözés, és elképzelhető, hogy a jó rendőrségi munka irritálja a bandákat, de üzenjük nekik, hogy tettük nem befolyásolja a munkánkat" – jelentette ki Patric Heimbrand magas rangú helsingborgi rendőrségi tisztségviselő sajtóértekezletén.