A gyilkossággal vádolt feltaláló nem hajlandó beszélni a rendőrökkel

Midday 11th of August 2017: The UC3 Nautilus is located in Koege Bay and Peter Madsen is rescued and subsequently arrested
Just before midday on August 11th 2017 the U-boat is located in Koege Bay south of Copenhagen. The Danish Navy manage to establish radio contact with Peter Madsen on board the boat who claims that technical difficulties have caused the lack of communication and the stray from course. It becomes clear that the boat is sinking and Peter Madsen is rescued by a private motorboat. It is further evident that journalist Kim Wall is not with him which he explains at the time with having let her off the boat the previous evening north of Copenhagen. Due to lack of evidence of Kim Wall actually leaving the boat the police arrest Peter Madsen and takes him into custody on suspicion of manslaughter.
Vágólapra másolva!
A Kim Wall svéd újságírónő megölésével és végtagjainak levágásával vádolt Peter Madsen mostantól nem működik együtt az ügyében eljáró nyomozókkal. A DNS-ét egyébként más, megoldatlan gyilkosságokhoz is fel akarják használni.
Vágólapra másolva!

Madsen ügyvédje révén jelezte, hogy nem akar beszélni a rendőrökkel, majd hozzátette, hogy a vádlott nem is kötelezhető erre.

A búvárok egy tengeröbölben megtalálták az augusztus végén titokzatos körülmények között meghalt Kim Wall svéd

újságírónő levágott fejét, két lábát és ruháit.

Testét korábban sodorta partra a víz. A testén 15 késszúrás és fűrészelés nyomaira bukkantak az orvosszakértők.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára Peter Madsen tengeralattjáróján. A tengeralattjárót később elsüllyesztették, Madsen túlélte a "hajótörést", és a hatóságok őrizetbe vették.

A férfi tagadja a vádakat,

azt állítja, hogy a nő véletlen balesetben halt meg, amikor a dán feltalálóról szóló cikkéhez gyűjtött adatokat.

Peter Madsen Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

Kim Wall halálának pontos okát még nem derítették ki a hatóságok. A norvég rendőrség szerdán közölte, hogy régi megoldatlan gyilkossági eseteik feltárásához fel akarják

használni Peter Madsen DNS-mintáit

és ehhez kérték dán kollégáik segítségét.

A svéd rendőrség hétfőn jelentette be, hogy újranyitják a döglött aktákat, amikor a jövő hónapban Svédország és Dánia egyesíti DNS-adatbankját.

A dán rendőrség is jelezte korábban, hogy megnyitja megoldatlan gyilkossági aktáit, köztük annak a 22 éves japán turistának az ügyét, akinek maradványaira a koppenhágai kikötőben műanyag zsákokban bukkantak.