Hősként ünneplik Fridát, a mentőkutyát

2017.09.23. 12:29

A mexikói földrengés áldozatai után kutatott a haditengerészet keresőkutyája. Tizenkét ember köszönheti neki az életét. Egyesek annyira tiszteletben tarják, hogy képét is magukra tetováltatták.

Frida, a hétéves labrador elsősorban a neki készített kutyaszemüvegéről és csizmáiról lett ismert, de a mexikói földrengés túlélőiért folytatott keresés után a közösségi média sztárjává vált. Volt, aki a képét is magára tetováltatta.

Forrás: AFP/Omar Torres

Eddig 12 élő ember és több mint 40 holttest helyzetét állapította meg, többet, mint bármely mexikói keresőkutya - közölte a mexikói haditengerészet helyi idő szerint pénteken.

A labrador tavaly az ecuadori földrengés áldozatai utáni kutatást segítette, részt vett a két héttel ezelőtti mexikói földrengés túlélőinek megtalálásban, a 2015-ös guatemalai földcsuszamlás és a 2013-as mexikóvárosi gázrobbanás áldozatai keresésében.

Fridát a keddi földrengés után a Mexikóváros déli részén összeomlott iskolához vezényelték, ahol a segítségével 11 gyereket élve húztak ki a romok alól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK