Hősként ünneplik Fridát, a mentőkutyát

Frida, keresőkutya
Frida, a rescue dog belonging to the Mexican Navy, with her handler Israel Arauz Salinas, takes a break while participating in the effort to look for people trapped at the Rebsamen school in Mexico City, on September 22, 2017, three days after the devastating earthquake that hit central Mexico. / AFP PHOTO / OMAR TORRES
Vágólapra másolva!
A mexikói földrengés áldozatai után kutatott a haditengerészet keresőkutyája. Tizenkét ember köszönheti neki az életét. Egyesek annyira tiszteletben tarják, hogy képét is magukra tetováltatták.
Vágólapra másolva!

Frida, a hétéves labrador elsősorban a neki készített kutyaszemüvegéről és csizmáiról lett ismert, de a mexikói földrengés túlélőiért folytatott keresés után

a közösségi média sztárjává vált.

Volt, aki a képét is magára tetováltatta.

Forrás: AFP/Omar Torres

Eddig 12 élő ember és több mint 40 holttest helyzetét állapította meg, többet, mint bármely mexikói keresőkutya - közölte a mexikói haditengerészet helyi idő szerint pénteken.

A labrador tavaly az

ecuadori földrengés áldozatai utáni kutatást segítette,

részt vett a két héttel ezelőtti mexikói földrengés túlélőinek megtalálásban, a 2015-ös guatemalai földcsuszamlás és a 2013-as mexikóvárosi gázrobbanás áldozatai keresésében.

Fridát a keddi földrengés után a Mexikóváros déli részén összeomlott iskolához vezényelték, ahol a segítségével 11 gyereket élve húztak ki a romok alól.