Vádat emeltek az londoni metrómerénylő ellen

London, robbanószer a metrón
London, 2017. szeptember 18. Közlekedési rendőrök a londoni metró Parsons Green állomásán 2017. szeptember 18-án. Három nappal korábban robbanószerkezet gyulladt fel az állomáson tartózkodó szerelvény egyik kocsijában, amitől harmincan megsérültek. A merénylettel kapcsolatban eddig két fiatal férfit vettek őrizetbe, a hatóságok az országos terrorkészültséget a legmagasabb, kritikus szintről az előző este visszaállították a korábban érvényben volt második legmagasabb szintre. (MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a fiatal férfi ellen, akit elsőként vettek őrizetbe a londoni metrómerénylettel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi, Ahmed Hassan 18 éves. Őt vádolja a Scotland Yard a terrortámadással. Hassant a merénylet után egy nappal fogták el, Dover kompkikötőjének indulási csarnokában.

Forrás: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

A hatóságok szerint ő rejtette el a pokolgépet a londoni metróvonal egyik szerelvényén múlt pénteken. A szerkezet ugyan nem robbant fel, de így megsérült 30 utas.

Újabb embert vettek őrizetbe a londoni metrómerénylettel kapcsolatbanhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20170921-ujabb-embert-vettek-orizetbe-a-londoni-metromerenylettel-kapcsolatban.html