Rakétavédelmi rendszert telepít Japán Phenjan legutóbbi rakétakísérletei miatt

Japanese Defense Ministry deploys PAC-3(Patriot Advanced Capability-3) interceptor system at the base in Konan, Kochi Prefecture on Aug. 12, 2017, to counter against provocative missile launch. North Korea will fire the Hwasong-12 rockets, flying over Jap
PAC-3 védelmi rendszer egy japán katonai támaszponton
Vágólapra másolva!
Rakétavédelmi rendszert telepít Japán a legészakibb szigetére, Hokkaidóra, az után, hogy Észak-Korea az elmúlt időszakban ballisztikus-rakétakísérleteket hajtott végre, amelyek során két rakéta is átrepült Japán északi része felett - jelentette be kedden a tokiói védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A Patriot Advanced Capability 3 típusú rakétavédelmi rendszert a szigeten található Hakodate város egyik katonai bázisán állítják fel. Az üteg telepítéséről az után döntöttek, hogy Észak-Korea múlt pénteken ismét kísérletet hajtott végre ballisztikus rakétával, amely

átrepült Hokkaidó felett, és 3,7 ezer kilométert megtéve a Csendes-óceánba zuhant.

Phenjan azzal fenyegetőzött, hogy elsüllyeszti Japánt

A rakétakísérlet előtti napon Phenjan azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereivel "elsüllyeszti" egyebek között Japánt, amiért támogatta az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreát sújtó legújabb határozatát és szankcióit.

PAC-3 védelmi rendszer egy japán katonai támaszponton Forrás: AFP/Yomiuri/Maokoto Kondo

Phenjan ezt megelőzően augusztus 29-én is fellőtt egy ballisztikus rakétát,

amely szintén átrepült Japán északkeleti része felett, és a Csendes-óceánba csapódott.A japán védelmi tárca szóvivője jelezte, hogy a hatóságok folyamatosan figyelemmel követik a további lehetséges rakétakísérletekre utaló jeleket Észak-Korea részéről.

Az ország nyugati felén már elkezdtek telepíteni egy rakétavédelmi rendszert

A japán védelmi minisztérium augusztus közepén ugyanilyen típusú rakétavédelmi rendszer telepítését kezdte meg a szigetország nyugati részén található Simane, Hirosima, Kócsi és Ehime prefektúrákban.
A rakétavédelmi rendszer felállítását akkor azt követően kezdte meg a védelmi tárca, hogy a KCNA észak-koreai állami hírügynökség a Koreai Néphadsereg egyik szóvivőjére hivatkozva arról számolt be:

Phenjan "komolyan mérlegeli", hogy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáival csapást mérjen az Egyesült Államok csendes-óceáni külbirtokára, Guam szigetére.

Az Egyesült Államok óceáni külbirtokán az amerikai haderőnek hadászati jelentőségű katonai létesítményei vannak.