A brazil államfő koholmánynak nevezte az ellene felhozott vádakat

TEMER, Michel
Brazíliaváros, 2017. május 19. Michel Temer brazil elnök a nemzethez intézett televíziós beszédét közben Brazíliavárosban 2017. május 18-án. Az államfő beszédében határozottan kijelentette, hogy nem mond le, dacára annak, hogy a brazil legfelsőbb bíróság engedélyezte a nyomozást ellene egy vesztegetési ügyben. Sajtóhírek szerint egy befolyásos brazil üzletember az ügyészséggel kötött vádalku keretében tett vallomása szerint Temer egy tanú megvesztegetéséhez járult hozzá, hogy az illető hallgasson a Petrobras brazil olajvállalat korrupciós botrányának ügyében. A brazil O Globo napilap szerint hangfelvétel van az elhangzottakról. (MTI/EPA/Joédson Alves)
Vágólapra másolva!
A brazil államfő koholmánynak nevezte az ellene felhozott korrupciós vádakat
Vágólapra másolva!

Michel Temer brazil államfő koholmánynak nevezte a vele szemben megfogalmazott korrupciós vádakat, szerinte azok támadást jelentenek elnöksége és az egész barzil nép ellen.

Michel Temer ellen több millió dollár kenőpénz elfogadása miatt emeltek vádat.

A dél-amerikai ország történetében ő az első hivatalban lévő államfő, aki ellen vádat emeltek. Az államfő kijelentette: az ellene felhozott vádak károsan érintik majd a brazil gazdaság fellendülését. Hangsúlyozta:

A vádiratban az áll, hogy az elnök félmillió realt (több mint 40 millió forintot) fogadott el a JBS tulajdonosától. Az összeg, amelynek átvételéről videófelvétel is készült, első részlete volt egy nagyobb kenőpénznek, amiért cserében Temer közbenjárt az óriáscég érdekében az ország versenyhatóságánál. Joesley Batista a JBS tulajdonosa vádalku keretében adta át a felvételt a hatóságoknak.

Michel Temer brazil elnök Forrás: MTI/EPA/EFE/Joédson Alves