Szimpátiatüntetés a leváltott dél-koreai elnök házánál

PAK GUN HJE
Szöul, 2017. március 28. Pak Gun Hje felfüggesztett dél-koreai elnök tisztelői virágcsokrokat és személyes üzeneteket helyeznek el a politikus szöuli háza előtt 2017. március 28-án. A dél-koreai ügyészség előző nap bejelentette, hogy kezdeményezi Pak Gun Hje letartóztatását. A 65 éves politikust vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsítják. (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)
Vágólapra másolva!
A felfüggesztett dél-koreai elnök, Pak Gunhje házánál rengetegen helyzetek el virágokat és üzeneteket.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai ügyészség kedden jelentette be, hogy kezdeményezi a leváltott államfő, Pak Gunhje letartóztatását. A 65 éves politikust többek között vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsítják.

Üzenetekkel és virágcsokrokkal telt meg a fal Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Szerdán pedig megjelentek támogatói a nő szöuli házánál, és rengeteg személyes üzenetet, virágcsokrot helyeztek el támogatásuk jeléül.

Van, aki nem elégedett meg a személyes üzenettel Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Pak Gunhje Dél-Korea első olyan demokratikusan választott elnöke, akit a parlament elmozdított hivatalából. Pak Gunhje egyébként az országot az 1960-as és 1970-es években irányító katonai diktátor, Pak Csonghi lánya, és azért váltotta le a dél-koreai parlament, mert kiderült, hogy

barátnője, Csve Szunsil kormányzati és személyi döntésekbe is beleszólhatott,

holott semmilyen hivatalos tisztsége nem volt.