Új iszlámellenes párt alakult

Ales Primc
Ales Primc, head of the Civil Initiative and Family Rights and an opponent of new family code, speaks to the press after the release of the first unofficial results of a referendum on new family code in Ljubljana on March 25, 2012. Slovenians voted against granting gay couples rights similar to those of married heterosexuals, in a referendum forced by conservative groups and the Catholic Church. With over 99 percent of ballots counted, the results showed that 54.77 percent of voters rejected a proposed new family code while 44.23 percent backed it, the electoral commission of the eurozone member state announced. AFP PHOTO / Jure Makovec / AFP PHOTO / Jure Makovec
Vágólapra másolva!
A Hang a gyermekekért és családokért nevű szlovén párt az iszlámellenességet tűzte zászlajára. Az új párt a bibliai tízparancsolatot veszi a társadalmi együttélés alapjául. 
Vágólapra másolva!

A Hang a gyermekekért és családokért (Glas za otroke in druzine) nevű párt az APA hírügynökség szerint erősen konzervatív és iszlámellenes nézeteket vall.

A Szlovéniában megalakult párt egy polgári mozgalomból jött létre, amely az elmúlt években a melegek egyenjogúsítását célzó, két népszavazási indítványt is meghiúsított.

A pártalapító gyűlésen a mozgalom korábbi társelnökét, Ales Primcet választották meg pártelnöknek. Az új formáció keresztény értékekre hivatkozik, a gyerekeket és a hagyományos családot állítja programjának középpontjába.

Hangsúlyozza továbbá az abortusz- és eutanázia-ellenességet.

A Hang a gyermekekért és családokért emellett a bibliai tízparancsolatot veszi a társadalmi együttélés alapjául, célja pedig, hogy kiálljon a szlovén nép és kultúra védelmében.

A párt a kultúra, a civilizáció, illetve a biztonság szempontjából veszélyesnek tekinti a megfogalmazása szerint Európában végbemenő arabosodást, valamint az iszlám törvénykezés, a saría előretörését.