Nem veszélyezteti a kanyaró a turistákat Hargitában

székelyek menete, székelyek, székelyföld, autonómia, A Székelyek nagy menetelésének résztvevői egy óriási székely zászlót visznek Erdélyben, a Kovászna megyei Kökösön, ahonnan Uzonba vonulnak
Vágólapra másolva!
Nem veszélyezteti a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány. A hivatalos statisztika szerint Romániában összesen 3911 kanyarós megbetegedést, és a betegség szövődményei következtében 17 halálesetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Az országos járványügyi központ múlt hét végi összesítése szerint Hargita megye csak 19 megbetegedéssel szerepel, Kovászna megye pedig azon négy romániai megyék egyike, amelyikben egyáltalán nem regisztráltak kanyarós megbetegedést.

A Székelyföld egy kisebb részét is magába foglaló Maros megye azonban 326 esettel a negyedik a megbetegedések megyékre bontott statisztikájában.

Az esetek többségét az ország nyugati, dél-nyugati térségében: Krassó-Szörény megyében (853), Temes megyében (747) és Arad megyében (713) jegyezték.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke szerint a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány nem veszélyezteti.

A politikus levélben kéri Magyarország konzuli szolgálatát, hogy nyugtassa meg a Hargita megyébe utazni kívánó magyarországi lakosokat, nincs okuk aggodalomra.

Borboly felvette a kapcsolatot Tar Gyöngyivel, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével is, aki megerősítette, hogy nincs kanyaróveszély Hargita megyében.

Nincs ok az aggódalomra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Romániában összesen 3911 kanyarós megbetegedést, és a betegség szövődményei következtében 17 halálesetet regisztráltak.

Az önkormányzati vezető közölte: egy gyergyói szálloda vezetője hívta fel a figyelmét arra, hogy a romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatos magyar konzuli tájékoztató Hargita megyét is említi, és ez hátrányt okozhat a megye idegenforgalmának.