Húszan sérültek meg a riói karneválon

Riói karnevál
Az Imperatriz Leopoldinense szambaiskola tagjainak felvonulása a riói karneválon a Rio de Janeiró-i szambastadionban 2017. február 26-án. (MTI/EPA/Antonio Lacerda)
Vágólapra másolva!
Húszan megsérültek vasárnap a riói karneválon, amikor az egyik szambaiskola kocsija kerítésnek ütközött. A baleset miatt nem szakították meg a felvonulást a szervezők. 
Vágólapra másolva!

Az első szambaiskola, a Paraiso de Tuiuti utolsó karavánja vonult fel a riói fesztivál emblematikus helyszínén, a Sambadrome-on, amikor nekiütközött a közönséget a felvonulóktól elválasztó kerítésnek. Nézők, bulizók és újságírók sérültek meg, az egyik újságíró nyílt törést szenvedett.

A nyomozást azonnal megkezdték, a rendőrkapitány elmondása szerint hétfőn kihallgatják a karaván három irányítóját.

Az Imperatriz Leopoldinense szambaiskola tagjainak felvonulása a riói karneválon Forrás: MTI/EPA/Antonio Lacerda

A Sambadrome kövezete nedves volt a folyamatosan szitáló esőtől, ami megnehezítette a karavánok kormányzását.

Mivel a baleset a Sambadrome végén történt, csak a kijáratnál állók észlelték a történteket. Elmo dos Santos, a karnevál vezetője úgy döntött, a műsort folytatni kell.

„Ez nagyon szomorú eset, de a karnevál leállítása még nagyobb bonyodalmat okozott volna. Természetesen ez rontott egy kicsit a bulin, de ha csalódást okoztak volna az egész tömegnek, az csak még nagyobbá tette volna a tragédiát" – fogalmazott az egyik jelen lévő turista.