Több ezer migráns indult el Európába

Vágólapra másolva!
Afrika és Ázsia felől továbbra is ezrével érkeznek a migránsok az Európai Unióba - írja a Hirado.hu. Dél-Európában már beköszöntött a tavasz, nincs vihar a Földközi-tengeren, így elindult egy újabb roham. Év eleje óta már több mint 10 ezer ember ért partot Olaszországban. 
Vágólapra másolva!

Mintegy 730 migránst mentett ki szombaton az olasz parti őrség a Földközi-tengerből. Líbiából indultak el Szicília felé, amikor a tengeren megtalálták őket.

A Hirado.hu azt írja, hogy az olasz belügyminisztérium adatai szerint idén az Európába érkezett bevándorlók száma már meghaladja a 10 ezret, ami

háromszor annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban volt.

Szerbiából a magyar határ felé tartanak

Szabadkán jelenleg több száz migráns vár – ahogy ők mondják – a megfelelő pillanatra, amikor át tudnak jutni a határon.

Belgrádból a jó idő miatt csak az elmúlt napokban már több mint 350-en indultak el észak felé.

A bevándorlók számát senki sem tudja pontosan megmondani, hiszen a befogadó központokon kívül sokan a romos téglagyárban vagy a határhoz közeli erdőkben húzzák meg magukat.

Egyetlen nap alatt 224 emberrel szemben intézkedtek

Közben a határ magyar oldalán egy nap alatt összesen 224 emberrel szemben intézkedtek a hatóságok. Alig több mint egy hét alatt így harmadszor fordult elő, hogy kétszáznál is többen próbáltak Magyarországra jutni 24 órán belül.

Érezhetően nő a nyomás,

már a kecskeméti polgárőrök is segítik a határőrök munkáját. Szombaton Kunbajánál járőröztek.

A déli határon közben már megkezdődtek az előkészületek a második határzár megépítéséhez. Ásotthalomhoz megérkeztek az építkezéshez szükséges alapanyagok, és már kijelölték az új kerítés nyomvonalát is.