Nincs kihallgatható állapotban a heidelbergi gázoló

gázolás, Heidelberg
Heidelberg, 2017. február 25. Rendőrök helyszínelnek egy péküzlet előtt, ahol egy férfi gépkocsival a járókelők közé Heidelbergben 2017. február 25-én. Az incidensben három ember megsebesült. A rendőrök rálőttek a menekülő tettesre, akit súlyos sérüléssel kórházba szállítottak. (MTI/AP/DPA/R. Priebe)
Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudni, miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint nincs kihallgatható állapotban.
Vágólapra másolva!

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, akinek

- vagyis nem menekült, bevándorló vagy külföldi származású -, és tette nem utal terrorista szándékra - hangsúlyozta a rendőrség, utalva közösségi portálokon megjelent álhírekre.

Rendőrök helyszínelnek a péküzlet előtt, ahol a férfi a járókelők közé hajtott Heidelbergben Forrás: MTI/AP/DPA/PR-Video/R. Priebe

Hozzátették, hogy megvizsgálják, miként léphetnek fel az esetről alaptalan híreszteléseket és sértő, gyalázkodó bejegyzéseket terjesztő internetezőkkel szemben.

Bérelt autóval gázolt

A német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy hamburgi rendszámú bérelt autóval.

A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy az autó nem haladt nagy sebességgel.

A férfi a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Nem tett eleget a felszólításnak, ezért rálőttek. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megoperálták, intenzív osztályon ápolják.

A rendőrség vasárnapi adatai szerint

már nincs életveszélyben, de még nem lehet kihallgatni.

A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és kórházba szállítása után meghalt.