Nem hajlandó vallani a heidelbergi gázoló

Járókelők közé hajtott 
egy autós Németországban
Policemen stand around a car in front of a business building in Heidelberg, western Germany, where a man ploughed into pedestrians on February 25, 2017. / AFP PHOTO / dpa / R. Priebe / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Nem volt hajlandó beszélni a nyomozókkal a kihallgatásán az a 35 éves német férfi, aki szombaton autójával a járókelők közé hajtott Heidelbergben. A rendőrség szerint tette nem utal terrorista szándékra, "nincs migrációs háttere" sem, ám indítéka továbbra is ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Továbbra is ismeretlen, hogy miért hajtott a járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint

első kihallgatásán nem volt hajlandó beszélni tettéről.

Autóval hajtott egy német férfi járókelők közé Heidelbergben - egyikük belehalt a sérülésekbe Forrás: MTI/AP/DPA/PR-Video/R. Priebe

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, heidelbergi lakos, egyetemi hallgató, rendőrségi ügye eddig nem volt. Nincs "migrációs háttere" - vagyis nem menekült, bevándorló, vagy külföldi származású -, és tette nem utal terrorista szándékra - hangsúlyozta a rendőrség, utalva az álhírekre.

Ezt a bérelt, hamburgi rendszámú autót vezette az ámokfutó Forrás: AFP/R. Priebe

Mint arról az Origo is beszámolt, a német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy bérelt autóval. A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült - ő később a kórházban meghalt.

A hatóság kizárta a terrorista indítékot, és közölték: az elkövetőnek nincs "migrációs háttere" Forrás: AFP/R. Priebe

Az elkövető a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták, és

először megpróbálták paprikasrpay-vel ártalmatlanná tenni, ám mivel ez nem sikerült, leadtak rá egy lövést, ami a hasán találta el.

Kórházba szállították, és megoperálták, az intenzív osztályon ápolják.

A többi között emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával elrendelték előzetes letartóztatását. Első kihallgatásán nem nyilatkozott a terhére rótt bűncselekményekről. A kórházban rendőri őrizet alatt ápolják, amint szállítható állapotba kerül, áthelyezik egy börtönkórházba.