Visszakéri tulajdonosa a berlini terrortámadáshoz használt kamiont

teherautó, karácsonyi vásár, Berlin, merénylet, halálos merénylet
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 20: Rescue workers begin to remove the cab of the lorry the morning after it ploughed through a Christmas market on December 20, 2016 in Berlin, Germany. Several people have died while dozens have been injured as police investigate the attack at a market outside the Kaiser Wilhelm Memorial Church on the Kurfuerstendamm and whether it is linked to a terrorist plot. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mielőbb vissza akarja kapni a december 19-i berlini terrortámadásra felhasznált kamionját Ariel Zurawski lengyel fuvarozó, mert csőd fenyegeti a cégét a keletkezett veszteségek miatt.
Vágólapra másolva!

A vállalkozó hitelezőit „nem érdekli”, mi történt a kamionnal és a rakománnyal, követelik tőle a pénzüket – mondta Zurawski a TVN24 lengyel hírtelevízióban. Veszteséget okoz neki, hogy nem tudja használni a kamiont, mivel azt a német hatóságok már több mint két hónapja visszatartják bizonyítékként, és a teherautón szállított fémáru is eladhatatlanná vált, mert elrozsdásodott.

A kamiont, amellyel a merénylő a karácsonyi vásárba hajtott, két hónapja lefoglalt bizonyítékként Németországban tartják Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Sean Gallup

Zurawski kijelentette:

Miután kiszivárgott, hogy milyen szorult pénzügyi helyzetbe került,

gyűjtés indult a fuvarozó javára, Zurawski azonban felszólította Facebook-oldalán az embereket, hogy hagyjanak fel az adakozással,

mert „nem alamizsnából” akar megélni, hanem az üzleti vállalkozásából.

A merénylő, a tunéziai Anisz Amri lelőtte a lengyel kamion vezetőjét – a vállalkozó unokatestvérét –, majd a járművel a tömegbe hajtott az egyik berlini karácsonyi vásáron, 11 ember meghalt, és több tucat megsebesült.