Az ISIS szerint természetes a csoportos nemi erőszak

Iszlám Állam ISIS
An image grab taken from a propaganda video released on March 17, 2014 by the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL)'s al-Furqan Media allegedly shows ISIL fighters driving on a street in the northern Syrian City of Homs. The jihadist Islamic State of Iraq and the Levant group has spearheaded a major offensive in Iraq that began on June 9, 2014 and has since overrun all of the northern Nineveh province. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED === / AFP PHOTO / AL-FURQAN MEDIA / -
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Államot fokozatosan szorítják vissza, azonban a terrorszervezet még mindig nagy területeket tart az ellenőrzése alatt. A területein pedig mindennapos a nők megerőszakolása, illetve az emberkereskedelem is.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam egykori harcosa, Amar Husszein azt mondta, hogy egész nap a börtöncellájában a Koránt olvassa, amitől majd még jobb ember lesz. De azt is elmondta, hogy az ISIS kötelékében több mint 200 nőt erőszakoltak meg – írja a Reuters.

A megerőszakolt nőket eladták vagy megölték

A kurd hatóságok jóváhagyásával a Reuters munkatársai találkozhattak az általuk elfogott terroristákkal, akik tavaly októberben Kirkuk városában többek között 99 civilt öltek meg.

Husszein elmondta, hogy a tömeges erőszakhoz közvetlenül a terrorszervezet vezetőitől kaptak felhatalmazást.

– mondta Husszein. A terrorista azt is mondta, hogy az ISIS terjeszkedése alatt természetes volt, hogy

a leigázott területeken házról házra járva a helyi kisebbségek nő tagjait megerőszakolták.

A kurd biztonsági erők azt mondták, hogy vannak bizonyítékaik a Husszein által is elkövetett gyilkosságokról és erőszakról, azonban pontos számot szinte lehetetlen megállapítani.

Az elrabolt nők rokonai azt mondák, hogy több csoportos nemi erőszak is történt 2014-ben Észak-Irakban. Itt főleg a jezidi kisebbség tagjai élnek. A beszámolók szerint az ISIS terroristái a környék falvaiból a nőket elrabolták, majd

megerőszakolták, és eladták rabszolgának, vagy egyszerűen megölték őket.

Bárkit, bármikor megölni

Husszein szerint 2013 óta, amióta csatlakozott az Iszlám Államhoz

körülbelül 500 embert ölt meg.

– mondta Husszein.

Husszein azonban a gyilkosságai ellenére áldozatként tekint magára, ezt azzal magyarázza, hogy mindvégig harcolnia kellett az iraki erőkkel szemben, amikor Moszult, a terrorszervezet egyik utolsó iraki bástyáját védte.

„Nem volt pénzem, senki sem szólt hozzám, ez a legrosszabb dolog. Ez az igazság. Nincs munkahely, se barátok, se senki, aki tanácsot adhatna” – magyarázta a férfi.

Husszein 14 éves korában csatlakozott az al-Kaidához,

azt mondta, hogy mindig is vonzotta a dzsihád. Jelenleg a jogi eljárást várja a börtönében, mindösszesen egy pokróc és egy korán van a tulajdonában. Most 21 éves.

Több fogoly is várja itt a büntetését, például a 31 éves Abdel Rahman, aki az újságíróknak azt állította, hogy a razziák alatt tüzet nyitott a kurdokra, de soha nem ölt meg senkit. Rahman azt is elmondta, hogy testvérével együtt csatlakoztak az Iszlám Államhoz, de magyarázata szerint csak azért, mert állami alkalmazottakként enélkül kivégezték volna őket.