Szadista gyilkosságra készülő pedofilokat fogtak el

2017.02.17. 11:15

Nyolc férfit vettek őrizetbe Svédországban egy gyermekpornó-hálózat részeként. A gyanúsítottak szexuális bántalmazásra és szadista gyilkosságra készültek.

A gyanúsítottak „gyerekek ellen elkövetendő súlyos és erőszakos bűntettekről” folytattak telefonbeszélgetéseket – közölte Reena Devgun ügyész, de részletekbe nem bocsátkozott.

Az 50 és 70 év közötti férfiakat többek között gyermekpornó birtoklásával és megosztásával, egyiküket pedig nemi erőszakkal is gyanúsítják – számolt be az AP amerikai hírügynökség.

A The Local jelentése szerint ez utóbbi férfival kapcsolatban kapott fülest a rendőrség, és ennek nyomán kezdődött meg ősszel a nyomozás.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A svéd sajtó szerint az egyik gyanúsítottat 2000-ben pszichiátriai kényszerkezelésre ítélték, mert az 1990-es évek végén elrabolt és szexuálisan bántalmazott egy kisfiút. 2015-ben engedték ki. 

A Dagens Nyheter című svéd lap azt írta, hogy a gyanúsítottak többek között arról is beszéltek, hogy „rendelnek” majd egy külföldi gyereket, akit egy hangszigetelt szobában tartanak majd.