A lengyel kormányfőt kiengedték a kórházból

Vágólapra másolva!
Egyhetes kórházi kezelés után a varsói katonai kórház orvosai hazaengedték Beata Szydlót, aki múlt pénteken autóbalesetet szenvedett - ezt maga a lengyel kormányfő közölte a kórház főbejáratánál megtartott rövid péntek esti sajtóértekezleten.
Vágólapra másolva!

"Most néhány nap pihenés, kedden pedig a kormányülés utáni sajtókonferencián találkozunk" - mondta az erejét láthatóan visszanyert Szydlo a meglepett újságíróknak, akik az eredetileg kormányszóvivőiként bejelentett sajtóértekezletre vártak a helyszínen.

Szydlo köszönetet mondott a balesete helyszínén dolgozó mentőknek, rendőröknek, megköszönte az oswiecimi és a varsói orvosok munkáját, a lengyeleknek a neki küldött üzenetekben kifejezett támogatását.

A másik sérültet még ápolják

Megszólalása után a kormányfő varsói rezidenciájára távozott. Ezt követően Rafal Bochenek kormányszóvivő bejelentette: a katonai kórházban továbbra is ápolják a kormányőrségnek azt a tisztjét, aki Szydlóval egy gépkocsiban utazott, és a balesetben szintén megsérült.

Autóbalesete volt

A miniszterelnököt múlt péntek óta ápolták a varsói katonai kórházban, ahova a dél-lengyelországi Oswiecimben elszenvedett autóbalesete után került. A kormányfőt szállító, konvojban haladó gépkocsi sofőrje egy személyautó előzése közben irányváltásra kényszerült, és egy útszéli fának ütközött.